Halaman

Kelebihan Buah Thamar @ kurma

Asha Lya | Jun 16, 2017 | 0Komen | >
Assalamualaikum
Salah satu makanan sunnah kegemaran Lya. Buah thamar @ kurma yang bukan sahaja boleh didapati pada bulan Ramadhan, tapi bulan2 yang lain pun tetap ada dijual. Mudah suda untuk mendapatkan stok buah kurma sekarang tak macam dulu2 hanya akan ada pada bulan Ramadhan sahaja.


Buah kurma diakui memang terlalu banyak khasiatnya, antaranya ialah:



Terima kasih sudi singgah sini


Terima Kasih

Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia

Asha Lya | Jun 14, 2017 | 0Komen | >
Assalamualaikum


Kali ni cuba nasib join GA yang di anjurkan oleh blogger Solehah Shamsudin dengan kerjssama SGshop. 



Giveaway ini akan berlangsung bermula 14 Jun 2017 - 20 Jun 2017
( 1 MINGGU SAHAJA )




Klik banner


Username SGshop: zalya
Id blog: ashalya
Fb: sue zalya
Ig: sue zalya


Terima Kasih

SGSHOP “JOM SHOPPING!” CONTEST

Asha Lya | Jun 13, 2017 | 0Komen | >
Assalamualaikum



Kali ni berpeluang join contest yang di anjurkan oleh blogger Ayue Idris dengan kerjasama SGshop. Rm500 kredit shoopinb bakal dimenangi tiap sorang, banyak tu macam2 boleh beli. Apa lagi jom join sapa taw rezki berpihak kan amin.






Soalan dan Jawapan

Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?



SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan Ogos 2011 dan sebuah syarikat tempatan yang berdaftar serta pakar dalam logistik supaya boleh menerima produk yang dikehendaki untuk dibeli dari laman web e-dagang China. Selain itu, pihak SGshop juga bekerjasama dengan pelbagai pihak bank untuk memastikan bahawa proses pembayaran selamat dan cekap.


SGShop menawarkan platform pembelian atas talian untuk laman web e-dagang terkenal dari China, antaranya Taobao.com, tmall.com dan banyak lagi. Ianya pembelian yang sangat mudah menggunakan platform SGShop, hanya perlu mengikuti langkah langkah yang dinyatakan dengan jelas di BUY FOR ME, boleh klik di sini untuk details.

SGShop juga menyediakan perkhidmatan SHIP FOR ME. Sekiranya anda ingin membeli sendiri barangan di laman web contohnya taobao.com, tetapi memerlukan perkhidmatan logistik untuk membawa barangan anda ke Malaysia, anda boleh menggunakan perkhidmatan penghantaran melalui SGShop. Anda hanya perlu mengikuti langkah langkah mudah yang diterangkan di SHIP FOR ME, boleh klik di sini untuk details.

SGShop menawarkan mata ganjaran. 200 points akan diberikan untuk setiap pendaftaran akaun, 50 points diberikan apabila status anda dikemaskini, 20 points akan diberikan untuk setiap review produk yang anda beli dan review haruslah dibuat tidak lebih dari 10 hari daripada penerimaan barangan. Dan mata ganjaran yang terkumpul, boleh ditukarkan kepada nilai ringgit, klik di sini untuk details.

Dengan best shipping guarantee, penghantaran yang boleh dipercayai dan pantas, on-line customer care dan risk-free guarantee, maka anda bolehlah shopping di SGShop tanpa rasa risau.



  • Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.

Item pertama





Teratarik dengan tempat gantung baju ni, boleh guna untuk gantung baju2 customer yang suda siap di jahit. Kan saya tukang jahit jadi benda2 macam ni memang sangat perlu. Barua bampak kemas dan teratur gitu. Nak tahu lebih lanjut boleh klik sini.



Item kedua





Memandangkan rumah yang saya duduki sekarang ni kekurangan perabot. Maka kita pilih la ini sebab 2 in 1, boleh buat tempat rak kasut dan tempat duduk sekali. Memang nampak menarik sangat. Nak tahu info lebih lanjut boleh klik sini.



Item ketiga





Nak tambah koleksi set cadar warna biru tetap menjadi pilihan. Ada banyak koleksi boleh la tukar hari2 hehe. Nak tahu info lebih lanjut boleh klik sini.



Sudah jawab Q1 dan Q2 jangan lupa
- letak link entry korang kat blog entry contest cik ayue tu,
- dan sharekan entry anda di FB wall dengan hashtag #AyueIdrisXSGshopMalaysia
- lepas dah buat semua ni, korang jangan lupa pula isikan borang yang cik Ayue dah siapkan, kalau tak isi, penyertaan disqualified tau! ... borang tu korang boleh KLIK DI SINI


Terima kasih


Terima Kasih

'Giveaway Raya by Mrs Pip'

Asha Lya | Jun 13, 2017 | 0Komen | >
Assalamualaikum
Jom join segmen mudah anjuran blogger Mrs Pip ( kak Mp). Syaratnya pun mudaj sangat.
Klik banner



Pengalaman terindah di bulan puasa yang pernah saya lalui ialah saya dapat bersama berpuasa bersama suami buat pertama kalinya selepas mendirikan rumahtangga. Pengalaman yang takkan dilupakan seumur hidup.

Terima Kasih

#RAMADHANGIVEAWAY BERSAMA SGSHOP MALAYSIA

Asha Lya | Jun 13, 2017 | 0Komen | >
Assalamualaikum





Kali ni cuba nasib join giveaway yang di anjurkan oleh blogger Sofieadie. 
Syaratnya pun sangat mudah, esok due. So masih sempat lagi yang nak join.






Jika rezki saya menang shopping credit SGshop Rm100, nah ini saya nak beli buat tempat gantung baju customer yang suda siap jahit. Maklumla saya kan si tukang jahit, memang perlu ada benda macam ni. Mudahan rezki berpihak pada saya.


Username:zalya




Terima Kasih

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

Asha Lya | Jun 05, 2017 | 0Komen | >

SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang
Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:

* Abam Kie
* Ceritera Ibu
* Shafyqah Azahar
* Dearies Couple
* Jiakreatifelt
* Lovely Sunshine
* Saghah Cheeky Lady
* Sedetik Seketika
* Lea Azleeya
* Queen Bee
* irrayyan.com
* Kasihku Amani
* Hazrina Halim
* Mia Liana

2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)

* Najiah Shaharain
* Abam Kie
* Mardhiyyah Rosli
* Shafyqah Azahar
* Afdilah Ceritera Ibu
* irrayyandotcom
* mialiana

3. Like Facebook berikut.

* Ina Azzahra
* Ayuni Dibble
* Handsock Murah dan Cantik
* Mialiana.com


4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan

6. Terbitkan

7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja

8. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!

Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals.


Terima Kasih

SGShop Malaysia || GIVEAWAY RM 1000 SHOPPING CREDIT BY WANI SUKARNO

Asha Lya | Jun 01, 2017 | 1Komen | >
Assalamualaikum





SYARAT - SYARAT PENYERTAAN 

1. mesti seorang blogger yang aktif

2. follow blog ini dan Google +

3. follow fan page BLOG WANI SUKARNO   

4. follow Facebook SGshop Malaysia dan Instagram @SGshop Malaysia

5. jawab satu soalan "Nyatakan barang yang PALING anda ingin beli dengan shopping credit RM100?

6. copy banner di atas dan tulis tajuk entry "SGShop Malaysia || GIVEAWAY RM 1000 SHOPPING CREDIT BY WANI SUKARNO. dan backlink kan entri anda di ruangan entri ini sahaja

7. pemilihan pemenang berdasarkan kepada jawapan yang paling "MELETOP"

8. 10 x RM 100  shopping credit akan diberikan kepada setiap pemenang

INFO: Pemenang yang bertuah diminta untuk daftar dengan SGshop Malaysia.. bagi memudahkan RM 100 dikreditkan ke akaun anda..

TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 28 MEI - 11 JUN 2017


Nyatakan barang yang PALING anda ingin beli dengN shopping credit RM100


European iron floor coatrack store furniture clothes hanging




Terima Kasih

GIVEAWAY RM1000 SHOPPING CREDIT SGSHOP MALAYSIA BY FARAHGLANZDOTCOM

Asha Lya | Jun 01, 2017 | 2Komen | >


"Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"


Apa itu SGshop Malaysia?

SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan Ogos 2011 dan sebuah syarikat tempatan yang berdaftar serta pakar dalam logistik supaya boleh menerima produk yang dikehendaki untuk dibeli dari laman web e-dagang China. Selain itu, pihak SGshop juga bekerjasama dengan pelbagai pihak bank untuk memastikan bahawa proses pembayaran selamat dan cekap.

Okay, jika u all nak menjadi salah seorang pemenang bertuah ini sila ikuti syarat-syarat seperti berikut:-

Syarat-syarat:-

  1. Terbuka kepada semua blogger 
  2. Copy code HTML di kotak bawah dan paste di blog anda dan tulis entri bertajuk "Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"
  3. Follow Blog:FarahGlanzDotCom | IG:FarahGlanzDotCom | FB: FarahGlanzDotCom
  4. Like Fan Page SGShop Malaysia dan IG: SGshopMalaysia
  5. Nyatakan barang yang ingin dibeli dengan nilai RM100 Shopping Credit tersebut 
  6. Hantar penyertaaan berserta link blog anda di ruang komen di bawah. 

Tarikh Tutup
26 Mei 2017 - 09 Jun 2017
*Senarai pemenang akan diumumkan pada 12 Jun 2017 menerusi random.org

HADIAH :
10 x RM100 Shopping Credit SGshop Malaysia


Info:-Bagi pemenang yang bertuah nanti pastikan anda telah mendaftar akaun dengan SGshop Malaysia bagi memudahkan RM100 shopping credit SGshop Malaysia dikreditkan terus ke akaun anda nanti yer.. All the best and Good Luck!


Nyatakan barang yang ingin di beli dengan nilai Rm100 shopping credit tersebut:












Terima Kasih

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign