Halaman

10 Peserta Dengan Video Dubsmash Paling Kreatif, RM3,000 Milik Siapa?

Asha Lya | Disember 31, 2015 | 2Komen | >
Assalamualaikum

Selepas dua minggu peringkat saringan dijalankan, 10 peserta paling kreatif telah terpilih untuk memenangi wang tunai berjumlah RM3,000 daripada Aurawhite.

Undian top 10 video #AuraWhitedubsmash bermula 28 Disember hingga 10 Januari 2016 dan undian sudah boleh dilakukan di laman link yang tertera; Astro Gempak Juara Parodi Aura White Dubsmash.

Pemilihan pemenang akan ditentukan oleh anda  dengan mengundi video paling kreatif yang telah disenarai pendek di web kami.

Video paling kreatif dengan undian tertinggi bakal menerima hadiah wang tunai sehingga RM3,000 dan hamper dari Aurawhite bernilai RM500!

Undian hanya boleh dilakukan sekali sahaja setiap hari dengan memilih satu video paling kreatif dan mencuit hati anda.

Pemenang tempat pertama akan menerima wang tunai RM3000, hadiah kedua merupakan wang tunai berjumlah RM2,000 dan di tempat ketiga bakal membawa pulang wang tunai RM1,000.

Kesemua pemenang turut menerima hamper Aura White bernilai RM500.

Tunggu apa lagi, jom undi sekarang! Macam-macam gelagat yang boleh dilihat ketika mereka melakukan dubsmash jingle ‘Shake Shake Uolls..’


Sumber: astro gempaq

Terima Kasih

Offer Kasut Power Di Kedai BATA

Asha Lya | Disember 31, 2015 | 5Komen | >
Assalamualaikum



Kalau suda peminat biru, semua benda pun nak beli yang ada warna biru huhu.
Ari tu jenjalan tengok2 kasut kat kedai BATA, normal la ujung2 tahun ni 
kan offer sana sini. Terpandang kasut sukan kaler hitam bertali biru, ngam ada saiznya terus beli. 






Sebenarnya kasut ni untuk suami lya. Dia kalau bab beli2 
barang untuk kegunaan dirinya memang liat, maw kita juga yang
belikan tapi guna duitnya la juga hihihi. Pakai pun kasut ni sekali sekala
tak payah la yang mahal branded2 sangat kan. Beli mana yang kita termampu.
ok la bye.



Wassalam



Terima Kasih

GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID

Asha Lya | Disember 30, 2015 | 4Komen | >



Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari DianaRashid dan The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.

Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama

Sebuah Kedai Bayi Online yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti Tommee Tippee, Philips Avent, Quinny Baby Stroller, Halford Baby Stroller, AldoHauck Baby Stroller, Umma Lacto, Ummie Milky Rich, Mamom, EveLove Breastpump, ScratchMeNot, Susu Kambing Wildan, Sparco Car Seat, Baby Ultra Hannah Baby Wrap, Koopers, Freemie, Minyak Kelapa Dara D'Aura, Gugu Swaddle Pod, Tropika Baby Herbal Cream, Maxi-Cosi dan banyak lagi.

Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran.

Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.


SENARAI HADIAH PEMENANG

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

-Like facebook penaja.

www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia
www.facebook.com/BabyOutletDotMy
www.facebook.com/ResepiMakananBayi
www.facebook.com/IbuHamilMenyusu


-Follow instagram penaja.

@thebabystoremalaysia
@octo_kids

-Follow Blog penaja

Baby Malaysia

-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.

-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.

-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.

<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
<br />
<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">
</div>
Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari <b><a href="http://babymalaysia.com/" target="_blank">Baby Malaysia</a></b> dan <a href="http://www.thebabystore.com.my" target="_blank"><b>The Baby Store</b></a> selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.<br />
<br />
<b>Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama</b><br />
<br />
Sebuah <a href="http://www.thebabystore.com.my/" target="_blank">Kedai Bayi Online</a> yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti <a href="http://thebabystore.com.my/Tommee-Tippee" target="_blank">Tommee Tippee</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Philips-Avent" target="_blank">Philips Avent</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Quinny" target="_blank">Quinny Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Halford" target="_blank">Halford Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Aldo" target="_blank">Aldo</a>,&nbsp;<a href="http://thebabystore.com.my/Hauck" target="_blank">Hauck Baby Stroller</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto" target="_blank">Umma Lacto</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Ummie-Milky-Rich" target="_blank">Ummie Milky Rich</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Mamom" target="_blank">Mamom</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Eve-Love" target="_blank">EveLove Breastpump</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/ScratchMeNot" target="_blank">ScratchMeNot</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Wildan" target="_blank">Susu Kambing Wildan</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Sparco" target="_blank">Sparco Car Seat</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Baby-Ultra" target="_blank">Baby Ultra Hannah Baby Wrap</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Koopers" target="_blank">Koopers</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Freemie" target="_blank">Freemie</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/D-aura" target="_blank">Minyak Kelapa Dara D'Aura</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Gugu" target="_blank">Gugu Swaddle Pod</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Tropika" target="_blank">Tropika&nbsp;Baby Herbal Cream</a>, <a href="http://thebabystore.com.my/Maxi-Cosi" target="_blank">Maxi-Cosi</a>&nbsp;dan banyak lagi.<br />
<br />
Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. <b><i>Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran</i></b>.<br />
<br />
Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.<br />
<br />
<br />
<b><span style="color: #cc0000;">SENARAI HADIAH PEMENANG</span></b><br />
<br />
*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama<br />
<br />
*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua<br />
<br />
*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga<br />
<br />
*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)<br />
<b><span style="color: #cc0000;"><br /></span></b>
<b><span style="color: #cc0000;"><br /></span></b>
<b><span style="color: #cc0000;">SYARAT-SYARAT PENYERTAAN</span></b><br />
<br />
<b>-Like facebook penaja.</b><br />
<br />
<a href="http://www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia">www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia</a><br />
<a href="http://www.facebook.com/BabyOutletDotMy">www.facebook.com/BabyOutletDotMy</a><br />
<a href="http://www.facebook.com/ResepiMakananBayi">www.facebook.com/ResepiMakananBayi</a><br />
<a href="http://www.facebook.com/IbuHamilMenyusu">www.facebook.com/IbuHamilMenyusu</a><br />
<b><br /></b>
<br />
<div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/Tempahan-Jahitan-Sue-Ezalya-1041196959237511/timeline/" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false">
</div>
<div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/mamalinkfans" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false">
</div>
<b>-Follow instagram penaja</b>.<br />
<br />
<span style="color: #990000;"><b><a href="http://instagram.com/thebabystoremalaysia" target="_blank">@thebabystoremalaysia</a></b></span><br />
<span style="color: #990000;"><b><a href="http://instagram.com/octo_kids" target="_blank">@octo_kids</a></b></span><br />
<br />
<b>-Follow Blog penaja</b><br />
<br />
<a href="http://www.babymalaysia.com/" target="_blank">Baby Malaysia</a><br />
<br />
<b>-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.</b><br />
<br />
-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID.<br />
<br />
-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.<br />
<br />
<center>
<div style="background-image: url(&quot;https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcjHmqNSEXYkQZumugT_hamp1tcppTY0kt6-47HHnyg5VPWGWC&quot;); border: 2px dotted #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;">
<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
&lt;div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
Hari ini saya nak jemput semua blogger untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari &lt;b&gt;&lt;a href="http://babymalaysia.com/" target="_blank"&gt;Baby Malaysia&lt;/a&gt;&lt;/b&gt; dan &lt;a href="http://www.thebabystore.com.my" target="_blank"&gt;&lt;b&gt;The Baby Store&lt;/b&gt;&lt;/a&gt; selaku penaja utama GiveAway ini dan juga penaja sampingan yang lain.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;Info Mengenai The Baby Store - Penaja Utama&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
Sebuah &lt;a href="http://www.thebabystore.com.my/" target="_blank"&gt;Kedai Bayi Online&lt;/a&gt; yang menjual barangan kelengkapan dari ibu mengandung, ibu berpantang, ibu menyusu, bayi dan kanak-kanak. Pelbagai jenama ternama ada dijual di online shop ini seperti &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Tommee-Tippee" target="_blank"&gt;Tommee Tippee&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Philips-Avent" target="_blank"&gt;Philips Avent&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Quinny" target="_blank"&gt;Quinny Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Halford" target="_blank"&gt;Halford Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Aldo" target="_blank"&gt;Aldo&lt;/a&gt;,&amp;nbsp;&lt;a href="http://thebabystore.com.my/Hauck" target="_blank"&gt;Hauck Baby Stroller&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Umma-Lacto" target="_blank"&gt;Umma Lacto&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Ummie-Milky-Rich" target="_blank"&gt;Ummie Milky Rich&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Mamom" target="_blank"&gt;Mamom&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Eve-Love" target="_blank"&gt;EveLove Breastpump&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/ScratchMeNot" target="_blank"&gt;ScratchMeNot&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Wildan" target="_blank"&gt;Susu Kambing Wildan&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Sparco" target="_blank"&gt;Sparco Car Seat&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Baby-Ultra" target="_blank"&gt;Baby Ultra Hannah Baby Wrap&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Koopers" target="_blank"&gt;Koopers&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Freemie" target="_blank"&gt;Freemie&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/D-aura" target="_blank"&gt;Minyak Kelapa Dara D'Aura&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Gugu" target="_blank"&gt;Gugu Swaddle Pod&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Tropika" target="_blank"&gt;Tropika&amp;nbsp;Baby Herbal Cream&lt;/a&gt;, &lt;a href="http://thebabystore.com.my/Maxi-Cosi" target="_blank"&gt;Maxi-Cosi&lt;/a&gt;&amp;nbsp;dan banyak lagi.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
Setiap belian di website The Baby Store akan menerima mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian seterusnya. &lt;b&gt;&lt;i&gt;Setiap RM 1 akan menerima 1 Mata Ganjaran&lt;/i&gt;&lt;/b&gt;.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
Untuk melayakkan kawan-kawan semua menyertai GiveAway ini ada beberapa syarat mudah yang perlu kawan-kawan patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;SENARAI HADIAH PEMENANG&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;SYARAT-SYARAT PENYERTAAN&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;-Like facebook penaja.&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
www.facebook.com/TheBabyStoreMalaysia&lt;br /&gt;<br />
www.facebook.com/BabyOutletDotMy&lt;br /&gt;<br />
www.facebook.com/ResepiMakananBayi&lt;br /&gt;<br />
www.facebook.com/IbuHamilMenyusu&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;&lt;br /&gt;&lt;/b&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/Tempahan-Jahitan-Sue-Ezalya-1041196959237511/timeline/" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false"&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;div class="fb-like" data-action="like" data-href="https://www.facebook.com/mamalinkfans" data-layout="box_count" data-share="false" data-show-faces="false"&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;b&gt;-Follow instagram penaja&lt;/b&gt;.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;span style="color: #990000;"&gt;&lt;b&gt;@thebabystoremalaysia&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;span style="color: #990000;"&gt;&lt;b&gt;@octo_kidz&lt;/b&gt;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;-Follow Blog penaja&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;a href="http://www.babymalaysia.com/" target="_blank"&gt;Baby Malaysia&lt;/a&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;b&gt;-Share Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.&lt;/b&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
-Buat satu entry khas dengan tajuk GIVEAWAY BABY MALAYSIA BERSAMA THE BABY STORE DOT COM DOT MY.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
-Copy Coding di bawah dan paste kan di html blog post anda.&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;center&gt;<br />
&lt;div style="background-image: url(&amp;quot;https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcjHmqNSEXYkQZumugT_hamp1tcppTY0kt6-47HHnyg5VPWGWC&amp;quot;); border: 2px dotted #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;"&gt;<br />
&lt;div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
&lt;div&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
&lt;center&gt;<br />
&lt;/center&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Tinggalkan link entry di kotak komen &lt;/span&gt;&lt;b style="text-align: left;"&gt;&lt;span style="color: #cc0000;"&gt;&lt;a href="http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia" target="_blank"&gt;di entry ini&lt;/a&gt;.&lt;/span&gt;&lt;/b&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Tarikh tutup pada &lt;b&gt;31 Januari 2016&lt;/b&gt; jam &lt;b&gt;11.59 malam&lt;/b&gt;.&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;&lt;br /&gt;&lt;/span&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;span style="text-align: left;"&gt;Semoga berjaya semua..&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;div style="text-align: left;"&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;<br />
&lt;br /&gt;<br />
sekian..&lt;/center&gt;<br />
&lt;/div&gt;<br />
<div>
<br /></div>
<div>
<br /></div>
</div>
</div>
<center>
</center>
<div style="text-align: left;">
<span style="text-align: left;"><br /></span>
<span style="text-align: left;">- Tinggalkan link entry di kotak komen </span><b style="text-align: left;"><span style="color: #cc0000;"><a href="http://thebabystore.com.my/Blog/GiveAway-TheBabyStore-BabyMalaysia" target="_blank">di entry ini</a>.</span></b></div>
<div style="text-align: left;">
<br /></div>
<div style="text-align: left;">
<span style="text-align: left;">- Tarikh tutup pada <b>31 Januari 2016</b> jam <b>11.59 malam</b>.</span><br />
<span style="text-align: left;"><br /></span>
<span style="text-align: left;">- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.</span></div>
<div style="text-align: left;">
<br /></div>
<div style="text-align: left;">
<span style="text-align: left;">Semoga berjaya semua..</span></div>
<div style="text-align: left;">
<br /></div>
<br />
sekian..</center>
</div>




- Tinggalkan link entry di kotak komen di entry ini.

- Tarikh tutup pada 31 Januari 2016 jam 11.59 malam.

- Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.

Semoga berjaya semua..


Terima Kasih

Mama O Drama Papar Cabaran Wanita Bekerjaya Berkeluarga 6 jam lalu

Asha Lya | Disember 30, 2015 | 3Komen | >
Assalamualaikum






Tangisan,  gelak ketawa dan drama merupakan cabaran harian yang terpaksa dilalui pengacara yang cukup sinonim dengan program 3R, Kartini Ariffin.

Setelah bertahun mengukir nama dalam pelbagai industri sebagai seorang penulis skrip, penerbit, pengarah, pakar pendidikan, pengacara TV dan radio, Kartini atau lebih dikenali sebagai Tini juga bangga dengan gelaran lain, iaitu seorang isteri dan Mama kepada dua orang anak kecil.

Mama O Drama memberi gambaran bagaimana Tini mencari keseimbangan terbaik dalam kerjaya dan keluarga, termasuklah drama-drama yang terpaksa diharunginya dari hari ke hari. 

Setiap episod akan memaparkan drama kehidupan yang dilalui Tini sekeluarga, melalui suatu pementasan vlog dan rakaman unik sekaligus memberi peluang kepada para penonton mengenali Mama bekerjaya ini dengan lebih dekat.

Pastikan anda ikuti perjalanan kehidupan Mama berkerjaya ini dalam Mama O Drama.

“1 MAMA BERKERJAYA + 1 SUAMI TERSAYANG + 2 ANAK = CUKUPLAH!”
Sila rujuk www.feefo.tv/mamaodrama atau layari saluran media sosial yang berikut untuk maklumat terkini:

Facebook: FEEFO.TV
Twitter: @OfficialFEEFOTV
Instagram: @FEEFO.TV
Youtube: FEEFO.TV
Hashtag: #mamaodrama #feefotv

Sumber: astro gempaq

Terima Kasih

25 Agen Baru 3R Kini Dicari

Asha Lya | Disember 29, 2015 | 2Komen | >
Assalamualaikum






Selepas sekian lama tidak bersiaran di kaca televisyen, program 3R (Respek, Relaks, Respon) kini sedang mencari 25 orang belia sebagai agen terbaru mereka.

Usaha mencari agen 3R bermula hari ini dan terbuka kepada semua warga Malaysia berumur 18 hingga 27 tahun, tidak kira bangsa dan jantina. 

Permohonan boleh dibuat secara perseorangan ataupun kumpulan yang tidak melebihi 3 orang. Pemohon harus menghantarkan vlog atau video mereka berdurasi 1 minit, merangkumi sebarang topik berkenaan gaya hidup, keselamatan, identiti atau hubungan selewat-lewatnya 31hb Januari 2016.

Penerbit bersama 3R, Lina Tan berkata, seramai dua puluh lima Agen 3R dicari dan akan diberi latihan media percuma melalui bengkel yang dikendalikan oleh para penerbit, bekas pengacara 3R dan pakar-pakar media, selepas terpilih.

“Latihan 3R ini bertujuan meluaskan pengetahuan mereka mengenai isu-isu sosial dan meningkatkan kemahiran dalam membentuk cerita, seni kewartawanan, persembahan dan penerbitan video.

“Selepas selesai latihan, agen-agen 3R ini akan diberikan misi – untuk menerbit, mengarah dan mempersembahkan video mereka sendiri mengikut topik yang dipilih oleh 3R selama tiga bulan. Jika video yang diterbitkan agen-agen 3R ini diluluskan, mereka akan diberi bayaran dan video mereka disiarkan di FEEFO.TV, sebuah saluran online yang baru,” katanya.

3R – Respek, Relaks dan Respon adalah pelopor rancangan TV yang dilancarkan pada tahun 2000 untuk memberikan wanita muda di Malaysia pendidikan dan maklumat yang mampu membuka lebih banyak peluang bagi mereka. 

Sementara itu Penerbit Eksekutif Datin Paduka Marina Mahathir berkata, episod-episod 3R telah mengupas isu-isu seperti pilihan kerjaya, hubungan, keganasan terhadap wanita, kesihatan, HIV/AIDS, kehamilan remaja, seksualiti dan banyak lagi.

“3R bukan sekadar rancangan di kaca TV. Penerbit dan pengacaranya turut turun padang bersama persatuan bukan kerajaan (NGO) dan menjalankan pelbagai bengkel seperti pertahanan diri, gangguan seksual, gender dan kesihatan kelamin di sekolah, institusi pengajian tinggi dan syarikat-syarikat korporat.

“Dari mulanya, kami mewujudkan 3R sebagai program yang membangkitkan isu-isu sosial untuk perbincangan dan pendidikan. Itulah sebabnya 3R bukan sekadar di kaca TV malah giat menjalankan kegiatan luar. Kini setelah 15 tahun, 3R mengalami evolusi ke arah yang baru. 

“Objektif utama kami sekarang adalah latihan - kami ingin berkongsi pengalaman dan kemahiran kami sebagai aktivis dan penerbit TV. Internet membolehkan belia bersuara lantang dan kami ingin mereka membangkitkan isu-isu sosial yang dekat di hati melalui video-video pendek yang boleh mencuit hati dan kami akan menyediakan platform untuk menyiarkan video tersebut. 

“Kami mencari belia yang berminat untuk menjalani latihan untuk menerbitkan video ini dan mereka digelar Agen 3R,” katanya.

Untuk borang permohonan dan maklumat lanjut mengenai 'Pencarian Agen 3R', sila rujuk www.feefo.tv/agen3r atau layari saluran media sosial yang berikut untuk maklumat terkini:

Facebook: FEEFO.TV
Twitter: @OfficialFEEFOTV
Instagram: @FEEFO.TV
Youtube: FEEFO.TV
Hashtag: #agen3r #feefotv


Sumber: astro gempaq

Terima Kasih

JANGAN PADAM RINDU

Asha Lya | Disember 29, 2015 | 2Komen | >
Assalamualaikum





No. ISBN:- 978-967-0874-17-3
Jumlah muka surat:- 648
HARGA SEMENANJUNG: RM23, AHLI KN: RM19
HARGA SABAH SARAWAK: RM26, AHLI KN RM22
Sinopsis:-
Ellina tak sangka dia dilamar oleh tuan haji kerepot yang bertongkat! Dia tak rela nak bertunang dengan lelaki tua yang gatal tu. Nak kahwin? Lagilah tak ingin!
Ellina: Lagi satu, bukan semua orang tuan haji boleh beli hatinya dengan kebendaan. Note4 pink nimemang awesome tapi itu tak bererti saya dah jatuh tergolek kat sini.
Mereka tak pernah bertemu, hanya berkomunikasi melalui aplikasi WhatsApp. Mujurlah ada media canggih tu. Kalau tak, ‘muntah hijau’ dibuatnya kalau terpaksa bercakap secara langsung dan bertentang mata dengan tuan haji.
Tuan haji: Ellina, saya ikhlas nak kahwin dengan Ellina. By the way, Note4 pink tu saya hadiahkan dengan ikhlas. Saya tak ada intention pun nak buat Ellina jatuh tergolek kat sana. Ellina, jatuh tergolek ke?
Serius Ellina tak boleh tahan. Geli betul dengan lelaki tua yang bertongkat tu. Tapi nak buat macam mana? Apa pilihan yang dia ada?
Ellina: Saya serius. Apa kata kahwin saja dengan ibu saya? Saya lebih rela jadi anak tuan haji. Please marry my mom.
Tuan haji : Ellina… I want to marry you, not your mom.
 Ellina pasrah. Majlis pertunangan dijalankan walaupun hati tak rela. Tak ikhlas! Tapi, kenapa bila tiba hari pertunangan orang lain pula yang bertunang dengan dia? Bukannya tuan haji. Dan Ellina rasa nak mati bila ‘orang’ itu sebenarnya yang meminangnya. Ellina rasa tak menentu bila ‘orang’ itu yang menjadi tunangnya. Kenapa ‘orang’ itu? Kenapa orang yang telah merobekkan hatinya muncul semula dalam hidupnya?
“Simpan rindu dalam hati!”


Sumber: Kaki Novel

Terima Kasih

Rehat Bersama Kit Kat

Asha Lya | Disember 29, 2015 | 7Komen | >
Assalamualaikum
Pagi ni awal lya masak nasi, lauk, sayur. Perut bekeroncong awal
bab semalam tak da makan nasi. Sibuk melantak bakso hhaha.
Lepas makan nasi kita sambung buat keja gunting2 kain sambil pekena kit kat.



Kit kat baru chunky, agak sedap juga tapi kita pefer
kit kat original juga paling sedap. 


Ok la sambung wat keja dulu.


Wassalam

Terima Kasih

JEJAKA EDISI TERHAD

Asha Lya | Disember 28, 2015 | 5Komen | >
Assalamualaikum





JEJAKA EDISI TERHAD
No. ISBN:- 978-967-0874-18-0
Jumlah muka surat:- 624
HARGA SEMENANJUNG: RM22, AHLI KN: RM18
HARGA SABAH SARAWAK: RM25, AHLI KN: RM21


Sinopsis:-
“Encik, takkan semua bilik nak buat studio?” ~ Sara.
“Suka hati sayalah. Saya bayar, kan?” ~ Que.
Kisah hidup Cik Akustik Konsultan, Sara Nabila huru-hara apabila bertemu dengan pramugara kacukan Inggeris, Que Zafril. Konon hati takkan goyah dengan godaan bersahaja Que Zafril kerana yang terpahat di hati hanyalah si tall, dark and handsome, Shah Ezlan. Namun, hari demi hari hatinya mula berubah rentak.
Que mempunyai banyak persamaan dengan abang kesayangan Sara, Sean Norman. Kaki snooker, kaki motor besar. Apatah lagi setelah dihalau keluar dari rumah dek angkara sahabat baik merangkap kakak ipar, Indah yang buruk perangainya, hanya Que yang menceriakan harinya. Terasa diri dekat dengan Sean Norman apabila bersama Que. Namun… mahu dicampak ke mana si tall, dark and handsome?
Love is crap!”



Sumber: Kaki Novel

Terima Kasih

SUPER SAVER TAHUN BAHARU (KOMBO JANUARI 2016)

Asha Lya | Disember 27, 2015 | 2Komen | >
Assalamualaikum

Para kaki novel boleh dapatkan koleksi novel terkini
dengan set kombo.




Terbaik untuk koleksi permulaan tahun baru anda Januari 2016! Permulaan 2016 yang bakal mengubat rindu anda kepada dua penulis kesayangan yang ditunggu-tunggu kemunculannya! Dapatkan yang terbaik daripada kami segera!Dengan pembelian kombo ini, anda pasti menikmati harga yang lebih berbaloi! Langgan segera ya!


SUPER SAVER TAHUN BARU 2016
(KOMBO JANUARI 2016)
1.JEJAKA EDISI TERHAD
2.JANGAN PADAM RINDU
SEMENANJUNG : RM35
SABAH&SARAWAK : RM41


Rin Ahmad seorang penulis yang sentiasa memberikan kelainan dalam setiap penulisannya dan karya Rin Ahmad kali ini “JEJAKA EDISI TERHAD” pasti akan membuatkan anda tidak sabar untuk mengetahui kisah selanjutnya!
Rina Farizq merupakan bakat besar dalam bidang penulisan. Karya beliau sebelum ini telah mendapat sambutan hangat dikalangan peminat novel tanah air. “JANGAN PADAM RINDU” merupakan hadiah kelima buat semua pembaca.
Jangan lupa dapatkan Super Saver Tahun Baru Ini!Semoga terhibur dan selamat membaca!
PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA SELURUH MALAYSIA!DAPATKAN SEKARANG!

Terima Kasih

Seminggu Cuti Menjahit

Asha Lya | Disember 27, 2015 | 5Komen | >
Assalamualaikum



Selamat bercuti2 bagi yang masih bercuti.
Terasa liatnya nak update blog apatah lagi menghadap mesin.
Seminggu ja pun bercuti da terasa lama.
Selasa lepas family husband datang bertandang ke sini.
Kitaorang da buat family day berkumpul di sini rumah Lya.
So havoc la riuh rendah dengan sanak saudara husband.





Hari ni baru nak start balik mencari rezki.
Syukur alhamdulillah rezki tu tak pernah putus.
Lambakan kain minta di jahit, da lagi sebakul dua tempahan tudung
perlu di siapkan termasuk tempahan tudung dari kak Diana.
Insyallah pelan2 ya kita siapkan kak hihi.
Maaf ya mana2 blog yang belum tersinggah, ada kelapangan
pasti lya terjah. Ok bye




Wassalam

Terima Kasih

10 Selebriti Sambut Kelahiran Anak Sepanjang 2015 Pilihan Astro Gempak

Asha Lya | Disember 26, 2015 | 2Komen | >
Assalamualaikum




Sepanjang tahun 2015, banyak berita gembira yang dikhabarkan kepada pembaca Astro Gempak antaranya kelahiran bayi selebriti kesayangan mereka.

Selain nama unik yang diberikan, pelbagai kisah dan pengalaman yang dikongsi oleh selebriti sewaktu proses bersalin turut mendapat perhatian pembaca.

Di sini Astro Gempak telah memilih 10 selebriti menyambut kelahiran anak sepanjang tahun 2015:

1. Erin Malek & Farriz (Mohamed Faliq)
Pelakon Erin Malek selamat melahirkan anak pertamanya pada 1 Oktober 2015 dan bayi comel itu diberi nama Mohamed Faliq Bin Mohamed Farriz. Bagaimanapun Erin juga turut menyampaikan berita sedih di mana seorang lagi anaknya yang merupakan kembar Faliq tidak dapat diselamatkan.

Baca: Erin Malek Selamat Bersalin, Mohamed Faliq Nama Diberi

2.Wawa Zainal & Aeril Zafrel (Hayla Maghfirahtul Adzkiyaa)
September lalu, pasangan ini telah menerima kedatangan cahaya mata kedua mereka yang dinamakan Hayla Maghfirahtul Adzkiyaa. Nama anak kedua Wawa Zainal dan Aeril itu mendapat perhatian peminat kerana namanya agak unik.

Baca: Hayla Maghfirahtul Adzkiyaa, Cinta Kedua Aeril Zafrel-Wawa Zainal

3.Lisa Surihani & Yusry KRU (Yahaira Leanne)
Berita kelahiran anak pasangan Lisa dan Yusry, Yahaira Leanne yang membawa maksud wahai sebaik-baik kelembutan dikongsi secara eksklusif menerusi entri Instagram H Live.  Bagaimanapun pasangan ini membuat keputusan untuk tidak terlalu mendedahkan anak mereka kepada umum.

Baca: Jangan Salahkan Ibunya, Kami Mahu Yahaira Hidup Sederhana - Yusry KRU

4.Fad Bocey & Syeera Rahman
Pelawak Fad Bocey telah menerima kehadiran bayi kembarnya pada tanggal 13 Disember lalu. Berita itu dikongsi oleh Jihan Muse yang telah memuat naik foto perbualan bersama ibu Syeera di aplikasi Whatsapp menerusi akaun Instagramnya. Difahamkan kembar itu dilahirkan pada minggu ke 34 dan masih belum matang.

Baca: Isteri Fad Bocey Bersalin, Jihan Muse Tak Sabar Jumpa Anak Kembar

Baca: Fad Bocey Beri Sebab Tidak Berkongsi Foto Anak Kembarnya



5.Fouziah Gous &  Md Zhafran Md Yusof (Muhammad Zeeshan)
Pasangan ini memperkenalkan nama dan juga wajah anak sulung mereka, Muhammad Zeeshan sewaktu majlis bertahnik yang berlangsung awal Disember lalu. Dengan menggunakan hashtag #Zhafoujr, pelbagai foto menarik yang mempamerkan aksi comel putera sulung mereka telah dimuat naik oleh pasangan tersebut.

Baca: Fouziah Gous Selamat Lahirkan Bayi Lelaki

Baca: Alahai Comel Sungguh Muhammad Zeeshan, Pemata Hati Fouziah Gous

6.Ashraf Muslim & Noor Dayana (Anas Ashraf)
Isteri pertama pelakon Ashraf Muslim, Noor Dayana selamat melahirkan cahaya mata pertamanya awal Disember lalu. Kelahiran Anas Ashraf sememangnya dinantikan oleh seluruh ahli keluarga pasangan tersebut. Malah bapa kepada Noor Dayana, Hj Lokman merupakan orang pertama yang berkongsi foto bayi comel itu di akaun Facebooknya.

Baca: Isteri Pertama Ashraf Muslim Selamat Lahir Bayi Lelaki




7.Farid Kamil & Diana Danielle (Nur Aurora)
Pelakon Farid Kamil dan isterinya Diana Danielle telah menamakan cahaya mata kedua mereka, Nur Aurora yang dilahirkan pada 19 November lalu di Hospital Pantai, Bangsar. Istimewa lagi, nama tersebut dipilih sempena kelahiran Aurora yang hampir dengan waktu Subuh.

Baca: Nur Aurora, Permata Hati Kedua Farid Kamil & Diana Danielle

Baca: Gelagat Comel Anak Diana Danielle, Muhammad & Aurora Tawan Hati Peminat

8. Shuib Sepahtu & Siti Sarah
Pelawak Shuib Sepahtu berkongsi berita gembira mengenai kelahiran anak ketiganya pada 20 November lalu dengan memuat naik foto bersama anaknya itu menerusi akaun Instagramnya. Malah Shuib juga turut menceritakan pengalaman ‘berkejar-kejar’ dari set penggambaran ke hospital.

Baca: Isteri Shuib Sepahtu Selamat Lahirkan anak Ketiga

Baca: Shuib Sepahtu 'Berkejar-Kejar' Sebelum Timang Anak Ketiga 

9. Lana Nodin & David McKienzie
Pelakon Lana Nodin dijangka bersalin pada hujung bulan Januari atau Februari tahun depan. Sudah pasti suaminya, David tidak sabar untuk menerima kehadiran cahaya mata pertama mereka. Lana juga menyatakan hasrat untuk bersalin dan berpantang di Malaysia.

10. Hanez Suraya & Romie
Hanez Suraya dijangka melahirkan anak sulungnya pada hujung Disember ini. Jantina anak dalam kandungan masih lagi dirahsiakan oleh pelakon ini. Bagaimanapun Hanez akui tidak sabar untuk bertemu dengan anaknya nanti.

Baca: Adik Kongsi Berita Kehamilan Hanez Suraya Di Instagram

Baca: Hanez Suraya Pasrah, Alami Alahan Teruk

Teks Oleh: Mya Amri

Sumber : Astro Gempaq

Terima Kasih

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign