Halaman

Salam Aidlfitri Dari Kami Mr & Mrs Ezalya

Asha Lya | Julai 28, 2014 | 18Komen | >
Assalamaulaikum



Salam aidilfitri maaf zahir & batin di pinta
buat semua rakan-rakan blogger semua.
dari Lya sekeluarga





Header pun dah tukar harusssla



Wassalam



Terima Kasih

Cuti Raya Balik Kampung

Asha Lya | Julai 24, 2014 | 25Komen | >
Assalamualaikum


Masa entri ni kena publish rasanya
Lya dah OTW balik Kampung ekekeke.
Lya cuti 24/07 hingga 03/8 fuhhh seminggu jangan jelez.
Korang mesti dah start cuti gak kan.
So selamat menyambut hati raya aidifitri
maaf zahir dan batin.



Sentiasa berwaspada di jalan raya


Wassalam

Terima Kasih

Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman

Asha Lya | Julai 23, 2014 | 29Komen | >
Assalamualaikum
Jom meriahkan segmen Syira.
Sebelum Lya bercuti panjang..eeleh seminggu je kihkih.
Lya nak support segmen dari Syira.
Sapa belum join meh la join reramai.
http://syiralokman.blogspot.com/2014/06/giveaway-ramadhan-raya-by-syira-lokman.html
Klik banner


Wassalam

Terima Kasih

Crunchy Chocolate Date & Fate

Asha Lya | Julai 23, 2014 | 21Komen | >
Assalamualaikum
 
 
 
 Entri bukan nak bagi korang terliur pepagi ni ya.Ampunnn
Pada asalnya Lya bukanla penggemar makan coklat.
Tapi bila dah rasa coklat oat ni terus jatuh cinta.
Rasa macam choco oat juga.
Lya order dengan kawan Semalam sampai
teruja nak makan buat berbuka puasa..
 
 
 
 
 Kotaknya pun comel blh buat gift



 
Packingnya pun comel-comel
 

Mesti korang dah pernah makan kan.Lya baru pertama kali cuba ni.
 Bagi markah 100%
 
 
Wassalam
 
 
Nota: Mood nak cuti dah tunggu c En.Suami datang ambik hhheeee

Terima Kasih

Persiapan Raya

Asha Lya | Julai 22, 2014 | 25Komen | >
Assalamualaikum
 
 
 
Ermmm orang sibuk bermood nak raya dah kan.
Lya plak mood raya tu tak datang lagi cuma mood nak cuti tu yang tak sabar.
 Raya sekarang tak macam raya zaman
Lya kanak-kanak dulu.Kalau dulu sekitar tahun 
90an raya punyala meriah sana sini.Rindu saat itu hukhuk.



Persiapan raya Lya ala kadar je.
Lagi pun ada buat majlis kawin sekali lagi kat Semporna.
Tu yang Lya tak ada buat apa pun.Last minit nanti beli je apa yang patut 
untuk bawa balik kat Semporna.
Baju raya pun Lya tak ada beli lagi.Pakai je yang ada.
Malas nak fikir semua tu.Lagi pun kalau tak raya Lya tetap akan
beli baju juga selalunya la.Baju pun masih baru-baru jarang di pakai.
 
 
 Sambutan raya korang plak macam mana.Mesti meriah kan kan
 
 
 
 
 

Nota penaja: Jangan main mercun nanti nanti beraya di hospital


Wassalam

Terima Kasih

Perintah Berkurung

Asha Lya | Julai 21, 2014 | 22Komen | >
Assalamualaikum


 Lya raya pertama tahun ni sambut di Semporna.Moga semuanya dipermudahkan.Risau juga.
Pertama kali juga Lya berjauh dengan keluarga Lya.





LAHAD DATU 20 Julai - Perintah berkurung yang dilaksanakan berkuat kuasa sejak petang semalam di enam buah daerah di Zon Selamat Timur Sabah (Esszone) dilaporkan berjalan lancar tanpa dicemari sebarang insiden tidak diingini.


Komander Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Esscom), Datuk Abd. Rashid Harun berkata, sepanjang penguatkuasaan bermula 6 petang semalam hingga 6 pagi ini, tiada tangkapan dibuat ke atas mana-mana kumpulan atau individu yang didapati menceroboh perairan negara.


"Setakat ini keadaan terkawal. Semua pihak terutama nelayan telah memberi kerjasama sepenuhnya dan kita berharap keadaan ini berterusan sehingga perintah berkurung ditarik balik.
"Saya menyeru semua pihak khususnya penduduk pesisir pantai dan nelayan di enam daerah ini supaya sentiasa mematuhi arahan yang dikeluarkan pihak polis bagi mengelak kejadian tidak diingini," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.


Semalam, Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman mengisytiharkan perintah berkurung di kawasan perairan pantai timur Sabah bermula dari Tanjung Pundaras, Sandakan hingga ke Jeti Tawau berkuat kuasa petang semalam hingga 2 Ogos ini.


Jalaluddin berkata, kawasan perintah berkurung bermula selepas tiga batu nautika dari pantai sepanjang perairan dari Sandakan melalui daerah Kinabatangan, Lahad Datu, Semporna hingga ke Jeti Tawau sejauh 362 batu nautika meliputi kawasan seluas 121,270 batu nautika persegi.


Menurut beliau, mana-mana pihak yang melanggar peraturan perintah berkurung boleh dikenakan hukuman denda tidak melebihi RM500 atau penjara tidak melebihi enam bulan.


Sumber Metro



Wassalam


Terima Kasih

Menganyam Ketupat

Asha Lya | Julai 20, 2014 | 19Komen | >
Assallamuaikum


 Selamat berhujung minggu
Sapa kat sini pandai menganyam ketupat
tak kisah la ketupat daun kelapa ke or ketupat reben ke kihkih.
Lya pandai anyam ketupat biasa je





Amacam ada ok ke?????


Wassalam

Terima Kasih

Penghargaan : Kad Raya Broach Top Komentar Blog Dik'an Story

Asha Lya | Julai 19, 2014 | 13Komen | >
Assalamualaikum


Alhamdulillah masih yang ada mengingati Lya.
Terima kasih banyak Dik An hadiah comel ni.
Nanti raya boleh pakai broach ni.
Owhh ya kad raya Lya suka dah bertahun Lya
tak pernah dapat kad raya.Kad pertama dari sis Kathy
ini kad yang kedua.





Tunggu kehadiran kad Lya dari Sabah erkkk :)


Wassalam

Terima Kasih

Mini Giveaway #27

Asha Lya | Julai 18, 2014 | 20Komen | >
Assalamualaikum

Kali ni Lya tergerak hati nak meriahkan
segmen akak blog Intan berlian Segmen nak bagi duit raya.
Lya masih menunggu berita gembira.
Mudahan ada rezki baby buat Lya tahun ni amin.


Andai kalau Lya ada rezki menang Lya nak bagi kat
anak saudara yang paling keci dalam kelauarga Lya.
Anak buah yang Lya jaga masa masih baby hinggah umur setahun.
Memang dia manja dengan Lya.



Nama : Hadhari Bin Roseli
Umur : 7 tahun 11 bln 30 hari


http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2014/07/mini-giveaway-27.html


Wassalam

Terima Kasih

Ephyra Produk Terlaris Keberkesanannya Bertambah Cantik, Sihat Dan Bertenaga

Asha Lya | Julai 18, 2014 | 17Komen | >

Assalamualaikum


Ephyra???  Siapakah


Namanya memang tidak asing lagi.Siapa yang tidak mengenali produk ni terasa rugi lah. 
Produk yang teramat laris di pasaran seperti “Pisang goreng yang masih panas” begitula perumpamannya. Produk minuman kesihatan yang tersangat elok diamalkan.
Rasanya semua orang dah tahu apa khasiat disebaliknya kan.
Jom tejah sini nak tahun lebih lanjut mengenai ephyra.


Lya antara salah seorang pemenang  hasil pemilihan oleh pengasas produk ephyra ini sendiri Pn.Amiza sendiri melalui kontes Giveaway Ephyra  Untuk Cantik Sihat dan bertenaga bersama 
blogger kak Mia Liana. Terima kasih yang tidak terhingga buat 
Pn.Amiza sebab bagi Lya peluang cuba produk hebat ini.



http://www.mialiana.com/2014/06/fasa-kedua-giveaway-ephyra-untuk-cantik.html


 Rasanya manis-manis seprti limau mandarin sedap.
Rasa seperti minum jus yang segar. Dibancuh dengan air sejuk bertambah Lya   
bersemangat nak meminumnya.





Selfie sudah menjadi satu kemestian


Antara kesan perubahan selepas Lya amalkan Ephyra:


 Kulit bertambah halus dan putih :

Bila umur dah makin meningkat ni kulit wajah
paling di titik beratkan penjagaannya.Pelbagai produk suda di cuba.
Walaupun pada asalnya kulit Lya memang tidakla sensitif sangat 
tapi kekadang akan tumbuh juga jerawat dan berbekas.
Bila Lya dah amalkan produk ephyra ni ternyata kulit
Lya dah semakin bertambah halus dan putih.Bukan saja kulit muka kulit tangan
Lya pun dah bertambah halus. Sungguh puas hati.
 Tak perlu dah nak tukar beli produk-produk lain.


Badan lesu & tidak bermaya:


Lya memang agak kurang rehat 2, 3 bulan yang lepas urus majlis kawin Lya.
 Badan memang agak keletihan tidak bermaya, muka pun nampak lesu dan pucat.
Alhamdulillah Lya berjaya atasi selepas mengambil produk ephyra.
Kini biarpun berpuasa Lya masih kelihatan bertenaga dan badan pun 
makin cergas.


Sakit sendi:

Sebelum nie Lya ada masalah sakit sendi tulang belakang.
Kerap rasa ngilu-ngilu bila sejuk dan kerap masuk angin.Tapi selepas Lya cuba amalkan ephyra ternyata berkesan.Rasa sakit tu makin berkurangan.Alhamdulillah


 Alergi Makanan laut:


Lagi kesannya yang paling Lya tak sangka kalau sebelum nie Lya ada elergi
makanan laut seperti makan udang dan ketam. Pasti ada bintik merah-merah timbul di muka selepas makan. Tapi baru-baru nie Lya cuba-cuba juga makan makanan tu sedap kan.
Ternyata  kesannya bintik-bntik merah tu tak timbul pun.
Wahh ini yang buat Lya teruja nak teruskan minum ephyra.



Cakap saja kalau tak ada bukti nanti orang tak percaya kan.
Alhamdulillah ternyata produk ini memang memberi  kesan yang positif selepas Lya mencuba dan bertestimoni dengan produk nie.Lihatla wajah Lya yang terkini.



Selepas 30 hari Lya amalkan Ephyra
Gambar tanpa sebarang make-up dan bukan juga kamera 360
Lihat betul-betul bukan gambar edit taw.

Memang tidak disangkal lagi keberkesanan produk Ephyra.
Jom la kita berselfie dengan rasa senang hati.


Owhh Ephyra



Info lanjut berkaitan Ephyra boleh rujuk sini :


no.telefon : 03 - 41417889
handphone : 019 - 3999238
email : info@oceanlife2u.com


Wassalam

Terima Kasih

Petronas Iklan Raya 2014 Ke Pangkuan Bonda

Asha Lya | Julai 18, 2014 | 13Komen | >
Assalamualaikum


Setiap tahun Petronas pasti akan ada buat iklan
sempena aidilfitri.Lya suka tengok iklan ni unik.
Nostalgia aidilfitri zaman silam yang mengamit kenangan.
Dah tengok ke iklan nie.Kalau belum sudi-sudi la tengok ya.




 Best kan nostalgia sungguh


Wassalam

Terima Kasih

# Tragedi MH17 #

Asha Lya | Julai 18, 2014 | 12Komen | >
Assalamualaikum


Salam Jumaat

PrayForMH17


Terkejut memang terkejut Lya terima berita pagi tadi.
Sedih memang teramat sedih. Terlalu besar dugaan yang Malaysia terima.
Kita sebagai hambanya kena beristigfar banyak-banyak
atas semua ketentuannya.Hanya Allah S.W.T yang tahu 
apa punca di sebalik kejadian.
 



Buat keluarga  mangsa yang terlibat Lya ucapkan takziah.
Kita tak minta semua ini berlaku Memang terlalu besar ujian yang diterima.
Sama-sama kita panjatkan doa buat mangsa terlibat yang  beragama Islam.
 Al-Fatihah.
 
 
Wassalam
 



Terima Kasih

Destinasi Beraya

Asha Lya | Julai 17, 2014 | 29Komen | >
Assalamualaikum



Tup tap tup tap hanya tinggal seminggu lebih je lagi
Shawal akan menjelang tiba.Ermmmm
Terasa cepat sangat masa berlalu Ramadhan akan meninggalkan kita.
 Rasa tak puas plak Ramadhan tahun ni sekejap je dah berlalu pergi.



Gambar roundabot kat Pekan Semporna


Sambutan raya tahun  ni Lya beraya kat
Kampung En.Suami di Semporna.
Sebab ada majlis kawin kami sekali lagi di sana
Yeayyy kami kawin lagi sukaaa.


Sedihhhh sebab berjauh dengan Family Lya tak dapat beraya
dengan diorang hukhuk...
diorang tak dapat hadir majlis kat Semporna.Masing-masing ada komitmen.
Lagi pun Semporna bukan dekat Kalau mula perjalanan
dari Kota Kinabalu nak juga 9 jam duduk kat dalam kereta.
Bertabah je la.Moga semuanya dipermudahan amin.



So destinasi raya korang kat mana???


Wassalam

Terima Kasih

Segmen "Ainim Nak Bagi Kad Raya"

Asha Lya | Julai 16, 2014 | 21Komen | >
Assalamualaikum...

Bersempena dengan kedatangan bulan Syawal ini, Ainim pun nak juga beri kad raya kepada rakan blogger sekalian. Nak bagi kat semua, tak mampu la pula. Makanya, mereka yang nak terima kad raya daripada Ainim, sudi-sudikanlah join segmen ini ya. Manalah tahu, kalian diantara mereka yang bertuah tu.

Syarat pun simple je:
1. Klik follow blog AinimRashihahb.blogspot.com
2. Like fanpage Blog Ainim Rashihah dan Add Google+ Ainim Suju
3. Buat entri bertajuk : Segmen "Ainim Nak Bagi Kad Raya"
4. Copy coding yang telah disediakan dibawah dan paste ke dalam ruangan HTML dan publish
5. Tinggalkan URL penyertaan diruangan komen dibawah
6. Segmen akan berakhir pada hari Khamis 17.07.2014

Senarai nama pemenang akan diberitahu pada Khamis malam tu juga. So, kenalah selalu check blog ni ya. All the best semua. ^_^

Terima Kasih

Nile.Com : Shopping Power Bank

Asha Lya | Julai 16, 2014 | 19Komen | >
Assalamualaikum


Ini buat pertama kalinya Lyaa cuba
untuk beli barang kat web Nile.com. Rasanya rata-rata
blogger tahu kan laman web ni tempat bershopping bagai.
 Orang lain sibuk shopping baju raya Lya plak sibuk shopping power bank kihkih.
Sapa yang tak kenal power bank kan benda dah menjadi keperluan asas buat masa kini.
Sangat diperlukan bila masa-masa kecemasan contoh hf lowbat ke.



So Lya try la juga beli kat cne lagi pun sekarang ada sale sale.
Wahhh lagi bertambah  menarik.
Sekali sekala manjakan diri apa salahnya kan.
Untuk keperluan sendiri juga kan kan.
Bukan benda tak berfaedah pun.



Ok la daripada tak ada kan.Function so far so good.Bukan selalu Lya 
pakai pun cuma untuk di bawa jalan je.Pakai masa tertentu.



Lya repaid lagi ada orang nak beli selagi masih ada stok.
Jom grab satu lagi


Wassalam

Terima Kasih

Bila Suami Memasak

Asha Lya | Julai 15, 2014 | 29Komen | >
Assalamualaikum


Ini bukan kes dera suami taw kihkih
Ini buat pertama kalinya En.Suami
masakkan untuk kita.Wahhh terharu kot.
 Resepi " Udang masak sambal tomato".
 Masa menaip nie pun dah terliur dah (tak senonoh kihkih)
mengingatkan sambal En.Suami ni.



Bahan-bahan:


1.Tomato (jenis yang kecil-kecil comel)
2.Udang (udang apa pun boleh jangan udang kering sudah)
3.Bawang putih + bawang merah + bawang besar
4.Belacan
5.Serbuk tumix (mengantikan garam)
6.Gula
7.Lada (bukan serbuk lada ok)


Cara memasaknya:


1.Tumbuk bawang merah + bawang putih + belacan + lada hingga lumat
Kemudian tumiskan hingga naik wangi

2.Masukkan tomato gaul hingga hancur hingga mengeluarkan zatnya.
Kemudian masukkan udang

3.Masukkan perasa tumix + gula + bawang besar
Kalau kering tambahkan sedikit air


Siap boleh la cuba nanti untuk makan malam


Wassalam




Terima Kasih

Projek Buat Biskut Raya

Asha Lya | Julai 14, 2014 | 27Komen | >
Assalamualaikum
 
 
Al-kisahnya Lya ada terlebih rajin sikit
semalam nak buat biskut raya.
Baru 2 biskut tapi bagi tunjuk satu je la
yang biskut pertama Lya buat tu
agak kurang menajdi malu la nak bagi tunjuk hodoh hhheee.
 
 
 
 
Amacam ada ok tak..Ada macam rupa biskut raya tak


Ini biskut bintang hati..ehhh bukanla biskut suji tapi
dibentuk jadi bintang-bintang.Dapat buat 3 or 4 jenis pun 
dah kira cukup dah nak bagi emak Lya kat kampung dan belah mak mentua.
Buat sikit-sikit je janji ada buah tangan hasil anak menantu kihkihkih.



Nota: Korang mesti beli biskut tunjuk kan kan kan :)



Wassalam

Terima Kasih

Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas...

Asha Lya | Julai 14, 2014 | 22Komen | >
http://www.bubblynotes.com/2014/07/segmen-raya-2014-bubblynotes-dengan.html
Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas ini dibawakan khas untuk uolss bersempena dengan Syawal yang bakal menjelma beberapa minggu jer lagi ni. ^_^... Dalam masa yang sama kira2 macam Blog E-Card dari Bubblynotes.Com kepada uolss jugaklah... Tak dapat or tak sempat nak hantar Kad Raya pakai pos, pakai Blog E-Card pun boleh juga ye tak??? Janji ucapan sampai... Sebab kalau nak diikut2kan iolss nak ajer hantar Kad Raya pada semua readers Bubblynotes yang selama ini sudi datang menjenguk dan membaca entri2 Bubblynotes.Com selama ini... Dalam masa yang sama segmen ini bertujuan nak rapatkan lagi silaturahim sesama weolss semua, follow memfollow serta blogwalking. Semua blogger tak kira baru atau lama, famous atau tak, retis atau tak, glam atau tak adalah dijemput untuk memeriahkan segmen ini. 10 pemenang akan dipilih oleh Pakcik Random.Org dan kesemua pemenang yang terpilih akan disenaraikan di dalam Bloglist Segmen Bubblynotes.Com bagi menggantikan Bloglist Segmen yang terdahulu.

"Tarikh Segmen: 12/7/2014 sehingga 19/7/2014"

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com dan ADD TO CIRCLE G+ Farah Waheda Wahid
2. Buat entri bertajuk Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas...
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT/KLIK semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.
Credit to MiaLiana.Com
4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen entri ini.

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Random.Org.
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/7/2014 yang mana kemudiannya akan dimasukkan terus ke dalam senarai bloglist pemenang segmen.

Terima Kasih

Mini GA : Teka Dunkin's Donut

Asha Lya | Julai 14, 2014 | 9Komen | >
Assalamualaikum
 
 
Morning allss..Selamat menjalani ibadah puasa.
Alhamdulillah hampir setengah bulan suda kita
menjalani ibadah puasa kan..
Pepagi nie nak menjoinkan segmen dulu.
Biasa kalau hujung minggu memang Lya kurang aktif sikit
di blog banyak masa untuk berehat je.


Ada segemen mudah meh kita ramaikan.
Just teka-teka je.Kot la betul kan


http://coratcoretpinkummi.blogspot.com/2014/07/mini-ga-teka-dunkins-donut.html

Jawapan: 4, 5 & 6


Wassalam





Terima Kasih

Nuffnang : Income Pertama Dari Nuffnang

Asha Lya | Julai 13, 2014 | 28Komen | >
Assalamualaikum
Alhamdulillah akhirnya Lya merasa juga pegang cek nuffnang.
 Setelah sekian lama Lya menabung
berkat kawan-kawan tolong akhirnya
Lya mengcashoutkan juga.
 Keterujaan buat pertama kalinya.


Cek sampai Jumaat lepas walaupun tak beribu-riban tapi syukur ada juga
 Boleh buat simpanan sikit.


Lya start pasang iklan 16/08/2013.Fuhh dekat setahun juga
Lya menabung.Berkat kesabaran itu akhirnya membuahkan hasil juga.
Saja pasang iklan suka-suka.Orang lain pasang kita pun nak juga cuba.
Tapi setakat nie tak pernah curang lagi la dekat nuffnang.
Nanti bagi BE CPUV banyak-banyak lagi ya Mr.Nuffnang ekkk kihkihkih.


Ini bukan niat menunjuk cuma Lya nak jadikan inspirasi.
Rezeki ada di mana-mana yang penting rajin.
Kot-kot akan datang Lya dah ada anak
boleh tengok blog umienya tempat merapu bagai ni hehehe.


Nota : Korang mesti dah banyak kali cashout kan.Lya baru sekali :)


Wassalam

Terima Kasih

Segment : Sally nak bagi kad raya!

Asha Lya | Julai 11, 2014 | 20Komen | >
Walaupun dah masuk era komunikasi pantas, tapi Sally tetap rasa yang kad raya tu sangat la best! Hahahaha...so, sempena Hari Lebaran yang akan tiba ni...Sally nak bagi kad raya kepada 20 orang yang bertuah! Kalau rasa nak kad raya, jangan lupa join ye!

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/07/segment-sally-nak-bagi-kad-raya.html

  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, Follw Instagram Sally (Kalau ada) dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Segment : Sally nak bagi kad raya!
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih ye...

    Credit to : Mialiana.com

    Segmen ini akan berlangsung dari 11/7/2014 sehingga 16/7/2014 (10pm)


Terima Kasih

Riview Majlis Perkahwinan Asha Lya & Md.Faizal : Busana Pengantin

Asha Lya | Julai 11, 2014 | 19Komen | >
Assalamualaikum



Ehhh ada lagi plak kan cipisan sekitar majlis
kawin Lya yang tertinggal.
Ini part baju.Ermm baju Lya biasa-biasa je.
Tak ada vougenya kihkih.
Janji selesa di pakai cantik cukup sudah.





Biru baju sanding & pink baju malam merenjis.
Baju ni Lya sewa sekali dengan pelamin dekat butik pengantin.
Sila komen cantik tak cantik tak ????
Harga memang sangat-sangat berpatutan.
Yang punya butik pun memang sekampung dengan Lya.
So bolehla dapat harga sekampung.



Ini plak baju nikah.Lya buat kat kedai sekali dengan baju melayu lelaki
Harga bawah RM150..Kira berbaloi juga la.Ingat senang ke nak
jahit baju yang ada border lace. Ampun Lya nak menjahit beadsnya pun
rasa nak menangis.Baju nie dah jadi koleksi Lya.
Yang dress kat dalam tu boleh pakai nanti Lya renovate hheeee






Itu la aje baju Lya.Next untuk majlis bertandang kat tempat
lelaki nanti Lya cerita bila suda tiba masanya hheee.


Wassalam


Terima Kasih

Penghargaan : Rezeki Pagi Jumaat Top Komen Blog Ourmemoria

Asha Lya | Julai 11, 2014 | 18Komen | >
Assalamualaikum

Alhamdulillah masih di beri nafas dan kesempatan
untuk kita sama-sama menikmati berpuasa di  
hari Jumaat yang serba indah ini.
Tak dapat di gambarkan keadaan Saudara kita yang
berada di Gaza.Hanya doa mampu kutitipkan buat mereka.
#Prayforgaza#


Pagi tadi Lya terima bungkusan hadiah
dari blogger Hafiza .Thank's fiza Lya suka hadiah ni
boleh tambahkan ilmu.Ada pelbagai doa didalamnya.
Insyallah Lya akan amalkannya.


Comelkan.


Wassalam

Terima Kasih

Jika....

Asha Lya | Julai 10, 2014 | 19Komen | >
Assalamualaikum


Jika berkesempatan Lya akan layan blog berjam-jam...
Jika berkesempatan Lya akan buat entri siap-siap dekat draff...
Jika berkesempatan Lya akan blogwalking...
Jika berkesempatan Lya akan join mana-mana segmen yang mudah-mudah...
Jika berkesempatan Lya akan follow blog cari kenalan baru...
Jika berkesempatan Lya akan edit-edit blog biar pun tak cantik hheee...
 Jika berkesempatan Lya akan baca satu-satu entri dan komen...
Jika berkesempatan Lya nak jadi full time blogger..boleh ke gitu...




Cantik kan pemandang hijau..perkampungan sekitar  Kota Kinabatangan


Wassalam

Terima Kasih

Tiada Manusia Sempurna

Asha Lya | Julai 10, 2014 | 16Komen | >
Assalamualaikum
 
 
 Suka petikan ayat di bawah.Tak ada manusia yang sempura
di dunia nie biarpun dia jutawan harta karyawan.
Semua levelnya sama je di sisi Allah S.W.T
Sekadar motivasi pagi.

 
 
 kredit facebook


Wassalam

Terima Kasih

WW : Duit Raya

Asha Lya | Julai 09, 2014 | 23Komen | >
Assalamaulaikum


Sapa nak duit raya meh datang beraya ke umah Lya hheee
Lya tak pandai nak design sampul raya beli je yang readymade suda.





Wassalam

Terima Kasih

Penghargaan : Kad Raya Dari Blogger Kathy Dan Top komen Dari Blogger Kisah Si Dairy

Asha Lya | Julai 09, 2014 | 22Komen | >
Assalamualaikum

Tajuk amboi kemain panjang kan huhuhu.
Terlebih dulu Lya nak ucapkan banyak-banyak 
terima kasih.Masih ada yang sudi beri Lya hadiah hee.
 Gembira hati tak terkata...Suka suka
Hadiah nie Lya terima semalam.




* Sekeping kad raya dari Blogger Kathy. Mesti sis design sendiri kan cantik.
* Penanda buku dari Blogger Ida. Comel suka kaler pink


Orang memberi kita merasa,
Ada rezki lebih nanti kita balas



Wassalam

Terima Kasih

WW : Shopping Card

Asha Lya | Julai 09, 2014 | 23Komen | >
Assalamaulaikum

Rasanya dah lama Lya tak wat entri WW.


Antara yang masih ada..Ada sesetengah sudah tercicir entah ke mana


Nota : Hobi suka kumpul point banyak-banyak lepas tu reedem hheee


Wassalam

Terima Kasih

GiveAway Ramadhan Syawal by Jaja Sutera

Asha Lya | Julai 09, 2014 | 15Komen | >

Assalamualaikum
Jom sama-sama kita meriahkan segmen dari jaja.
Mudah je segmenya kot-kot ada lucky kan he..
http://jajasutera.blogspot.com/2014/07/giveaway-ramadhan-syawal-by-jaja-sutera.html
klik banner


Wassalam

Terima Kasih

" Saya Nak Kad Raya By Cik Akak "

Asha Lya | Julai 08, 2014 | 24Komen | >
Assalamaualikum
 
 
Saya nak kad raya dari cik akakboleh hhee..
Rasanya dah ramai blogger join.
So meh la kita join ramai-ramai sapa yang rasanya belum join tu.
 Jom jom sebelum tamat tempoh


 
http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2014/07/saya-nak-kad-raya-by-cik-akak.html
 
klik banner
 
 
Wassalam



Terima Kasih

Riview Majlis Perkahwinan Asha Lya & Md.Faizal : Bunga Rampai + Bunga Telur

Asha Lya | Julai 08, 2014 | 22Komen | >
Assalamualaikum

Entri masih bekisar majlis kawin Lya yang lepas.
Dah gambar ini je yang ada buat masa nie.
Nak wat macam mana..idea nak menulis pun masih suam-suam kuku.
So mehla kita tengok pick-pic Lya.

 Daun pandan wangi + bunga kertas + bunga telur +minyak seri mawar (lupa nak snap)

Maissih ingat kah dengan sabun nie he




Sabun + tuala di isi kat dalam goodies bag..itula tujuannya sabun tu he


Bunga telur + sabun + tuala (untuk diberi pada yang merenjis belah ibu-ibu)


 Bunga telur + sabun + tuala (untuk diberi pada yang merenjis belah bapa-bapa)


 Kejadian pada malam itu he


Itu la saja ceritanya berkaitan t bunga rampai + bunga telur


Wassalam



Terima Kasih

Ihya' Ramadhan - Giveaway By Ummudd80

Asha Lya | Julai 08, 2014 | 23Komen | >
Assalamualaikum


Lya segmen mudah memang tergerak hati nak join.
Kali ni segmen dari Pn.Hafizah.
 Giveaway nie sempena kelahiran anaknya yang ke 4.
Jom sama-sama support segmennya.
http://ummudd80.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html
klik banner


Wassalam


Terima Kasih

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign