Halaman

Segmen Seminggu Hunyeda Blog

Asha Lya | Februari 28, 2014 | 22Komen | >
Assalamualaikum
Kawan-kawan blogger mari
ramaikan segmen cik Hunyeda.
Seminggu je tak lama syarat pun simple.
Lya ada jadi sponser jom meriahkan.


http://hunyieda.blogspot.com/2014/02/segmen-seminggu-hunyeda-blog.html

klik banner

Cepat-cepat rebut peluang

Tag :

Zara
Mar

Terima Kasih

Terima Kasih Datang Lagi

Asha Lya | Februari 28, 2014 | 12Komen | >
Assalamualaikum


pinjam google


Rasa terharu hati ini ada juga yang sudi menyinggah
baca entri blog lya yang entah apa-apa nie kan.
Dah la blog versi rojak campur penulisan pun tunggang-langgang.
 Terima kasih ya semua kengkawan blogger yang sporting.
Moga hubungan perersahabat kita di alam maya akan berkekalan.


antara mereka-mereka



Terima Kasih

Semangat

Asha Lya | Februari 28, 2014 | 13Komen | >
Assalamualaikum


Alhamdulillah bertemu lagi kita di pagi Jumaat dipenghujung 
Februari ni.Esok dah bulan baru semangat pun makin bertambah
baru kan.Harap-harap begitula hendaknya ya...
Ehh tajuk macam tak ada kaitan ehehehe

pinjam kat google
Walaupun diri ini serba kekurangan tapi ada lagi
yang lebih kekurangan dari kita besyukur dengan segala nikmat yang dah diberi
oleh Allah S.W.T.


Terima Kasih

Pencarian Bloglist Bulan March

Asha Lya | Februari 27, 2014 | 12Komen | >
Assalmualaikum


Terima kasih sis Mar invite kita
Jom support blogger mar.



http://jnjikita.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march_26.html
klik banner


Sorry sis saya curik gambar :D

Terima Kasih

1 TOPUP GIVEAWAY CONTEST

Asha Lya | Februari 27, 2014 | 6Komen | >
Assalamualaikum
 

Jom pakat2 join segmen nie
kot2 ada rezki kan.
 

http://addeenclosets.blogspot.com/2014/02/1-topup-giveaway-contest.html

klik banner

Terima Kasih

Present From Housemate

Asha Lya | Februari 27, 2014 | 17Komen | >
Assalamualaikum


Ahad yang lepas Lya temankan akak serumah
dengan Lya gi beli barang kat Bandar KK.
Namanya kak Yani..Kak yani hadiahkan Lya beg dengan
sepasang kain ela buat baju kurung moden katanya.


Ehh ini bukan hadiah kawin...sebagi cenderahati kenangan
darinya nnt dah kawin Lya pindah ikut suami dah susah
dah nak berjumpa jenjalan sesama katanya.
Ada juga kenangan darinya.


sweet girl gitu


 Alhamdulillah mudahan murah rezkinya amin.
Orang memberi kita merasa.
Lya tak kisah barang tu murah or mahal...semua Lya sapu pakai.
(Lya bukan jenis pakai barang mahal pun ehehe)


Wassalam

Terima Kasih

WW : Serba Biru

Asha Lya | Februari 26, 2014 | 26Komen | >
Assalamualikum


Ehh dah Rabu plakk hari nie




kalau boleh semua nak yang warna biru
Memang tema tahun nie biru-biru

Terima Kasih

Pendapat Tentang Blog Asha Lya

Asha Lya | Februari 25, 2014 | 21Komen | >
Assalamualaikum


pinjam google 


Lya nak minta pendapat dari
kengkawan blog.Apa pun pendapat Lya terima
dengan hati terbuka (ececehhh).


- Rasa-rasanya blog Asha Lya berat ke/lambat loading???
- Lya sebenarnya tak pandai lagi edit2 blog..baru belajar sikit-sikit
maafla blog lya tak cantik tak comel.
- Asha Lya sombong ke??? (tak kenal maka tak cinta kan )


ehhh tukar lagi 


Apa pun komen Lya ucapkna ribuan terima kasih.
Lya akan perbaiki mana yang terkurang.
Kalau bukan kengkawan blogger yang nak komen sapa lagi kan :)
Jom kita support sesama blogger.


Wassalam

Terima Kasih

Anak

Asha Lya | Februari 25, 2014 | 23Komen | >
Assalamualaikum


Lya belum kawin lagi ehh belum ada baby..
Sebenarnya kan Lya suka sangat sangat dengan baby.
Sebabkan baby kan comel wangi ehehe.
Sekadar perkongsian di hari selasa terjumpa kat fb




Wassalam

Terima Kasih

Korean Seaweed

Asha Lya | Februari 24, 2014 | 19Komen | >
Assalamualikum

Selamat berhari Isnin
Pepagi dah cerita pasal makan-makan apahal nya ehehehe.
Ini salah satu makanan kegemaran Lya.
 Kalau beli sushi ini je yang Lya makan.
Rasanya tu yang sedap crup crap crup crap kerangupanya.





Ada yang suka makan nie juga ke...kita geng :D


Wassalam


Terima Kasih

"Segmen Review Blog Sampai Lebam."

Asha Lya | Februari 22, 2014 | 12Komen | >


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Blog Diari Jejaka Hangat kembali lagi dengan Segmen terbaru!!! Dengar cerita,dia akan review 50 blog terawal yang join segmen terbaru nya!! Apa lagi tunggu??Syarat pun terlalu simple,memang rugi kalau tak join,jom kita support sesama blogger.Dapat juga berkenalan dengan blogger-blogger lain nanti!!
Klik Banner Untuk Join



Terima Kasih

Macam-Macam Ceritanya

Asha Lya | Februari 22, 2014 | 8Komen | >
Assalamualaikum

Selamat petang kengkawan..Ini sekadar lawak semata
tak ada kaitan ya ehehehe


ahahaha sekadar lawak saja ya jangan ambik hati


Amboi kemain ya sana sini situ sibuk
rakyat Malaysia yang layak terima BR1M beratur kat ATM ekk ehehehe.
Sampaikan mesin ATM " Out of Service " kehabisan duit latewww.
Alhamdulillah BR1M Lya dah dikreditkan kelmarin
bolehla buat tambahan duit simpanan.



ehh ini yang last year punya masih Lya simpan lagi taw :D


Sekarang lebih memudahkan tak payah nak beratur bagai.
Just beratur kat mesin ATM saja :D


Ok la bye selamat berhujung minggu

Terima Kasih

Penghargaan : Hadiah Ipad Mini 2 Sudah Selamat Sampai

Asha Lya | Februari 21, 2014 | 34Komen | >
Assalamualaikum


Alhamdulillah hadiah yang ditunggu sudah
selamat sampai ke tanganku kelmarin petang.




Terus terang Lya katakan ini first time Lya pegang
gadget mahal macam nie.Selama nie tak pernah lagi betul Lya tak tipu.
Lya bukanla peminat up2date gadget2 mewah nie (betul2 ketinggalan zaman kan)
Cukupla sekadar mana yang ku termampu pakai.





Hajat dihati kan sebenarnya bulan depan Lya
cadang nak beli Samsung Tab 2.
Tapi Allah dah berikan rezki ini..Alhamdulillah yang tak terhingga.
So cancella nak beli Samsung Tab 2 (save bajet boleh simpan utk masa depan)
Mungkin ini rezki nak mendirikan masjid kot alhamdulillah.





Terima Kasih buat pihak Salam Media..Hanya Allah S.W.T yang dapat membalasnya. 
Moga Salam Media sentiasa dimurahkan rezki Amin.


Wassalam

Terima Kasih

Berkat

Asha Lya | Februari 21, 2014 | 18Komen | >
Assalmualaikum


Salam Jumaat kengkawan blogger sekalian.
Mudahan semua kengkawan sentiasa dirahmati oleh Allah S.W.T.
Sekadar untuk renungan untuk kita semua.



sumber google


Alhamdulillah

Terima Kasih

Angka 200 Membawa Tuah - Terima Kasih Salam Media

Asha Lya | Februari 20, 2014 | 29Komen | >
Assalamualaikum



Alhamdulillah betul juga kat-kata ini
" Tuah ayam nampak dikaki tuah manusia tak siapa yang tahu melainkan Allah S.W.T "
Lya ada join kontes dari Salam Media.
Sungguh tak disangka angka 200 membawa tuah
pada diriku..


Kalau nak tahu apa itu salam media boleh klik sini Salam Media
 





Terima kasih yang tak terhingga pihak Salam Media dan kengkawan yang wish.
Jom support Salam Media


Wassalam

Terima Kasih

COKOLAT COKOLI SEGMEN BY TENGKUBUTANG

Asha Lya | Februari 20, 2014 | 10Komen | >
Assalmualaikum


Lya join tb ehehe..
kot-kot ada lucky kali nie kat blog tb

http://tengkubutang.blogspot.com/2014/02/cokolat-cokoli-segmen-by-tengkubutang.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+SharingMyCeritera+%28Sharing+My+Ceritera%29

klik banner

Terima Kasih

AIB

Asha Lya | Februari 20, 2014 | 9Komen | >
Assalamualaikum


Sekadar perkongsian khamis


 sumber facebook


Nauzubillahiminzalik
Minta-minta dijauhkan sifat seperti ini.


Wassalam

Terima Kasih

Segmen : Pencarian Bloglist Bulan March

Asha Lya | Februari 19, 2014 | 15Komen | >
Assalamualaikum .
Apa Khabar !

http://itsmetira.blogspot.com/2014/02/segmen-pencarian-bloglist-bulan-march.html

Setelah sekian lama tidak buat segmen ni , hari ni tercetus pulak idea simple nak buat segmen untuk cari bloglist baru . Kalau dulu tira buat segmen jom bersahabat . Kali ni tira nak kekalkan niat nak mencari bloglist bagi setiap bulan .
Dan segmen untuk kali ni adalah untuk bloglist bagi bulan hadapan , bulan March ! Jom lah join . Just buat entry je okeyyy . Entry pn dah siap . Just tinggal copy dan paste ! Ini semua idea bernas kkak Mia lahh . hehe . Senang dan Simple kan ?.
1. Buat entry bertajuk ' Segmen : Pencarian Bloglist Bulan March'
2. Copy coding entry dan paste .
3. Submit dibahagian komen okeyy .
Segmen ini akan berlangsung sehingga akhir bulan February . Dan bloglist akan diterbitkan awal bulan March . Join Dulu okeyy .

Terima Kasih

Voucer Petronas

Asha Lya | Februari 19, 2014 | 20Komen | >
Assalamualaikum


Betul la apa orang kata Allah bagi kita rezki dalam pelbagai cara kan.
Ini kira rezki juga kan alhamdulillah.
Sebenarnya ini cerita minggu lepas lagi.
En.F isi minyak kat petronas RM50
& dapatla 3 kupon nie.
Pandai ahhh petronas menarik pelanggan
reramai datang sana.

Bolehla belanja family kepci or pizza dengan harga save bajet
disitu ehehehe.Makasi petronas....



valid until 31 March..owhh ada sebulan sempat lagi tunggu gaji :)


Wassalam

Terima Kasih

I Love DIY

Asha Lya | Februari 18, 2014 | 18Komen | >
Assalamualaikum


Dah menjadi hobi Lya la plak semenjak
setahun yang lalu.Dah sebati dah dengan diriku
(ehehe ayat mengada)
Lya rasa kalau hasilkan sesuatu menggunakan
2 kerat tangan beserta idea sendiri rasa lebih seronok.
 

pinjam lagi ya gambar mu google
 

Ini adalah idea pertama DIY yang Lya buat setahun yang lalu
 

kerongsang kain felt untuk budak-budak
 

Rasanya dah macam-macam DIY yang lya buat
sampai dah tak ingat dah.
Harap hobi nie akan berpanjangan la jangan plak
hangat-hangat ek ek chicken ya Lya ehehehehe.


Ok la bye-bye

Wassalam



Terima Kasih

First Time Terima RM 8 Share

Asha Lya | Februari 18, 2014 | 30Komen | >
Assalmualaikum


Alhamdulillah org kata rezki ada di mana-mana kan.
Yang penting usaha lebih.
Macam biasa rutin pagi buka blog, buka fb, buka email.
Tup tup duit 8 share yang kita cashout last week
suda kredit alhamdulillah.


 8 share pinjam kejap gambar mu


Cepat betul diorang proses kita cashout kalau tak silap 13hb tu.
Minggu nie dah dapat.Walaupun amaunnya tak la ribu riban.
Boleh la daripada tak ada.Boleh juga buat tambahan simpanan
kecemasan...Ye tak


gambar kurang jelas hf nie meminta puji


Tapi kan macam susah nak masuk dah 8 share nie.
Tak apala kumpul sikit-sikit lama-lama boleh jadi banyak.Sekadar
untuk suka-suka je..Ada rezki terima :)

P/S : Cik itah mesti ko sudah terima juga kan :)



Terima Kasih

Alamak Jambatan Dah Hanyut

Asha Lya | Februari 17, 2014 | 18Komen | >
Assalamualaikum


Syukur alhamdulillah banjir kat Beaufort 
dah semakin surut dah.
Tadi Lya tanya mama kat kat kampung
perkembangan terkini.

Katanya kelmarin hujan lebat di kampung dan air sungai kat
umah Lya naik banjir telah menyebabkan
jambatan kayu (rasanya titian kot hihi)
sudah dihanyut dibawa arus deras.



pinjam kejap ya google gambar mu


Alamak sudanya nak minta bantuan di bina jambatan baru
dari JKKK kampung.Harap dapatla kalau tak
dimana lagi kami nak lalu ye tak.


Dari dulu-dulu lagi kami minta dibuat jambatan
simen supaya kukuh tapi tak la pernah lulus.
Orang lain dapat plak...Ini la kalau org berat sebelah.
Susah nak faham...Sabar je la

Terima Kasih

GA 1 ANIVERSARY SEMEK dan MAMAT

Asha Lya | Februari 17, 2014 | 13Komen | >
Assalmualaikum

Hari terlebih rajin sikit nak join 
mana-mana segmen.
Jom support segmen bzru dedeq


http://najihah90.blogspot.com/2014/02/ga-1-aniversary-semek-dan-mamat.html
klik banner

Jom jom jom

Terima Kasih

Lucky Giveaway by Tisya & FD

Asha Lya | Februari 17, 2014 | 12Komen | >

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :-
Beg laptop & dress by Yumida | Keychain handbag 3D by Batrisyia | Bookark 4Rabia by Iman Zakaria | Tudung by Karimah | Topup RM10 by Arrien | Topup RM10 x 3 by Waney | Printed Shawl by Adriana Azam | Topup RM5 by Darlina | Preloved Novel by FD | Topup RM5 x 5 by Shad | Topup RM5 x 2 by Iza Arina

Lucky Giveaway ditaja oleh Batrisyia, Fatin Diana, Yumida, Iman Zakaria, Karimah, Arrien, Waney, Adriana, Darlina, Shadira, dan Iza Arina.


Tamat 25 Februari 2014, 10 Malam.



Terima Kasih

Langit Mendung

Asha Lya | Februari 17, 2014 | 15Komen | >
Assalamualikum


Selamat berhari Isnin.
Di sini kelihatan langit masih mendung
manandakan hujan lebat akan turun sebentar lagi.
Semalam pun hujan menbasahi bumi.
Yang Lya risaukan keluarga kat kampung di Beaufort.
Banjir masih belum surut-surut.
Risau keputusan bekalan makanan.
 

sumber google


Apa pun bencana alam yang menimpa itu semua ujian 
dari Allah S.W.T...Kita hanya mampun berdoa & tabah menghadapi
ujian ini.Mudahan semuanya dalam keadaan selamat.Amin

Wassalam

Terima Kasih

Pekan Beaufort Di Landa Banjir Besar

Asha Lya | Februari 15, 2014 | 18Komen | >
Assalmualaikum


Isnin yang lepas Lya ada balik ke kampung kat beaufort.
Keadaan pekan masih normal
air sungai padas kat pekan pun cetek.
Sapa sangka hanya dengan sekelip mata
banjir besar melanda start khamis yang lepas.
 
 
 Jambatan pekan beaufort


Tadi Lya kol mama kat kampung.
Keadaan diornag ok cuma
perjalan nak ke pekan terputus hubungan
banjir di pertengahan jalan menuju ke pekan.
Yang hanya dapat perhubungan menuju ke pekan sipitang saja.
 
 
Mudahan tak ada perkara yang tak di ingini berlaku di kampung
Semua ini kekuasaan Allah S.W.T.
Kita hanya mampu tawakal & berdoa semuanya selamat.
 
 
 jalan yang terputus dari kampung nak ke pekan


 
 


sejarah berulang
 
 
Sumber gambar Facebook saudara Lya di Beaufort



Terima Kasih

Update B2B : Door Gift

Asha Lya | Februari 15, 2014 | 11Komen | >
Assalamualaikum


Ini update part 2 mengenai door gift.
Untuk bagi para tetamu yang sudi bertandang
ke majlis Lya nanti.Semua hasil DIY
menggunakan 2 kerat tangan ini (ayat tak boleh blah)
Alhamdulillah dah settle bab nie...DONE


Sediakan dalam 400pc je..
Kalau rajin mayb akan ditambah lagi
bergantung kepada tahap kerajinan daku  :D

sapu tangan 

key chain love-love

Ini terhasil disebabkan berkat usaha & kegigihan
yang teramat kental...:D
Nak menyiapkannya perlukan kesabaran
 Ada yang berkenan ke??? ehehehe


Wassalam




Terima Kasih

Ulat Buku

Asha Lya | Februari 14, 2014 | 15Komen | >
Assalamualaikum

Amboi tajuk macamla diriku ini ulat buku (realitinya tidak)
 Membaca sebenarnya bagus selain dapat menambahkan
ilmu dapat juga menterapikan otak (diakuikan).
Tapi masalahnya Lya nie tak boleh menghadap buku lelama
mata tu asyik nak tutup je.


Tapi kalau membaca kat screen komputer ok plak.
Tak plak pandai mengantuk.
Segar je mata tu ehehehe pelik bin ajaib.


Realitinya memang begitula diriku ini.

googe pinjam kejap gambar mu


Wassalam

Terima Kasih

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 3)

Asha Lya | Februari 14, 2014 | 14Komen | >
Salam Melancong!

Setiap kali sally pergi bercuti...blog sally akan adakan GA yang bertujuan untuk memberi cenderahati kepada rakan-rakan blogger...Apa salahnya berkongsi kegembiraan dan kenangan kan..? Untuk percutian kali ni...Sally nak buat GA yang ketiga...sebab tak mampu nak beli souvenirs untuk semua orang ...hihihi...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/02/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html


Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, dan Like Fanpage Sally
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 3).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML, dalam entry, jawab satu soalan yg senang, "Kemana Sally nak pergi kali ni?" dan Publish.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
GiveAway berlangsung selama 2 hari bermula 14/2/2014 sehingga 15/2/2014.

5 orang blogger yang bertuah akan menerima souvenirs (undian melalui random.org)

Jawapan untuk sally

Rasanya sally nak ke korea jumpa yong hwa  ihihihihi :)

Terima Kasih

Antarabangsa

Asha Lya | Februari 14, 2014 | 9Komen | >
Assalamualaikum

Salam Jumaat kengkawan blogger
 Tak taw nak post apa pepagi nie.
Masih blur-blur..entah apa yang diblurkan nie
Layankan je la



sumber google 100 %

Friday - English

 Biyernes - Filipina

 Jumat - Indonnesia

Freitag - Jerman

금요일 - Korea

வெள்ளிக்கிழமை - Tamil

星期五 - China

vendredi - France

Vrydag - Afrika

الجمعة  - Arab

शुक्रवार - Hindi
vineri - Romania

วันศุกร์ - Thai

Mana pilihan korang ????

Terima Kasih

Acara Tiup Bellon

Asha Lya | Februari 13, 2014 | 16Komen | >
Assalmualaikum


Kelakar tak kelakar
kat dalam office ada acara tiup bellon.
Ehehehe tak ada la sesaja nak testing
nafas tu kuat ke tak (macam poyo ja kan)


besar nie je yang mampu ku tiup


Teringat zaman tadika ikut acara sukanika tiup bellon sampai pecah.
Kebabooom meletop baru boleh lari hihihihi.Nostalgia dehh

Terima Kasih

Update B2B : Borang Nikah

Asha Lya | Februari 13, 2014 | 28Komen | >
Assalamualaikum

Amboi tajuk b2b la sangatnya kan (sila abaikan)
Alhamdulillah borang nikah dah beli
Rm5.00 kat wisma muis kota kinabalu
tinggal nak menyetalkannya lagi
tu kena tunggu borang pihak lelaki setel dulu
baru boleh urus.


gambar kabur hf cikai :)


Time beli borang nie ari tu kita dapat kenalan baru  (gugirl ok :)
Biasala mesra alam gitu hihihihi
Kita ada tanya kenalan baru nie kalau nak buat ujian HIV dekat mana
mana2 pun boleh ke..Katanya kalau kat Klinik Ibu & Anak pun boleh.
Betul ekk boleh kalau untuk permohonan kawin???..
Siapa ada pengalaman boleh  tak kongsi sikit :)


Kalau nak ke Hospital besar kat Kota Kinabalu nie punyala jauh yang amat
nak naik 2 3 kali bas baru nyampai...Adehh
Kalau klinik kesihatan ibu & anak la paling dekat dengan tempat tinggal kita.


" Ya Allah engaku permudahkan la segala urusan ku ini Amin Ya Rabbal Alamin "

Terima Kasih

UTC Kota Kinabalu Sabah

Asha Lya | Februari 12, 2014 | 21Komen | >
Assalmualaikum


10.02.2014 first time Lya pergi ke
UTC Kota Kinabalu yang terletak di Sembulan
berhampiran dengan bangunan Petronas dan berhadapan
bangunan TM..Malas nak tangkap gambar
Takut nnti Lya plak yang kena tangkap (hahaha mengarut)


terambik brousher je


 lepas tu pi singgah kejap di Kedai Rakyat 1 M
di wisma UTC belahnya je beli nie ehehehe.


Ok la da
Wassalam

Terima Kasih

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign