Halaman

Blog Bercuti

Asha Lya | Januari 30, 2014 | 13Komen | >
Assalamualaikum


Memandangkan Lya cuti 3 hari.
Maka blog Lya pun akan bercuti.
So Lya nak minta maaf mana yang tak sempat nak
berkunjung.Insyallah isnin depan Lya bayar hutang.




Selamat bercuti bagi yang bercuti
Jumpa Isnin depan

Wassalam

Terima Kasih

Pencarian 50 Bloglist Mamaniza.com

Asha Lya | Januari 30, 2014 | 18Komen | >
Assalamualaikum


Jom kita rapat-rapatkan ukuwah sesama
rakan bloger.Bloger mama seorang bloger yang 
boleh dijadikan contoh taw,seorang bloger yang rajin
menerbitkan entri,rajin berkunjung rakan-rakan bloger
tak kira baru atau lama.
 
 
Jom support mama.Andai tak terpilih antara 50 kita
akan tetap support mama :)
(ini bukan mengampu taw mama..ikhlas luahan dari hatiku)
 

http://www.mamaniza.com/2014/01/pencarian-50-bloglist-mamanizacom.html

klik banner



Terima Kasih

Keychain Love-Love

Asha Lya | Januari 30, 2014 | 16Komen | >
Assalamualaikum


Sebenarnya ini la yang Lya tunjuk kat entri nie WW:Rajin


keychain love-love


Alhamdulillah walaupun tak la sebanyak mana
tapi sempat juga Lya siapkan dalam 100pc
keychain love-love.Kiranya nak tambah lagi Insyallah.


Keychain nie utk doorgift majlis Lya nanti
isi kat dalam paper bag.Boleh pakai juga tak idea Lya nie :).
Bab-bab DIY nie memang hobi Lya.
Nie Lya buat dari tahun lepas lagi.
Memang agak mencabar jugala gigih nak membuatnya.
Tapi berkat kerajinan dapat juga siap 100pc limited edition nie.
Penghargaan untuk tetamu Lya.


 ini dah siap pack & tag nak bawa balik kampung


Kita hanya mampu merancang Allah S.W.T yang menentukan segalanya.
Entri sekadar untuk perkongsian tak ada niat lain pun.
Kalau kita rajin macam-macam boleh buat sebenarnya.


Wassalam


Terima Kasih

Alhamdulillah Balik Kampung Lagi Esok

Asha Lya | Januari 30, 2014 | 9Komen | >
Assalamualaikum


Selamat bercuti kengkawan blogerr.
Cuti 3 hari Lya balik kampung.
So selama 3 hari juga blog Lya tak berupdate.
Ala rindunya kat korang & kat blog.
Ada misi sebenarnya nak balik nie.
Asal balik kampung ada je misinya kan ehehehe.


 
yehuuu jom balik kampung


Nanti pagi sikit kita sesi bw kengkawan

Wassalam

Terima Kasih

Opzzpinky GA 2014 by Sharina

Asha Lya | Januari 29, 2014 | 8Komen | >
Saya nak ajak korang join GA menarik Blog Opzzpinky ini, hadiah cun menanti korang, mari ramai2 join ya..klik SINI
GA ini ditaja oleh Sha Dhira San | Irah Zahirah | Alyssa | Yana | Nazlyizan | Suejana | Najmi | Kina |Rubiey |
SE-Shop
Salah satu kedai online yang baru dibuka, menitik beratkan kecantikan dan kesihatan kaum hawa, dimana menawarkan harga yang murah dan mampu milik bagi mereka yang mementingkan kesihatan dan juga kecantikan. Mari kunjungi SE-Shop pasti korang tertawan dengan harga menarik :)
Produk HOT masa kini
Harum Malam 
Set Kecantikan Collogen + Vit E
Bedak Sejuk Tanaka
Emilay
Ibu Putih JannaLawwa
Perla Coffee
Sila PM di SINI jika berminat :)

Terima Kasih

WW: RAJIN

Asha Lya | Januari 29, 2014 | 12Komen | >
Assalamualaikum


Hahh ambik tajuk kemain ehehehe.
Biarpun benda tu kita tak pandai buat
tapi kalau usaha pasti akan berjaya asal pokoknya rajin
 
 
 Apakah itu?????
alhamdulillah ini separuh ada lagi yang dah siap
tinggal nak bawa balik kampung


Wassalam

Terima Kasih

Berniaga

Asha Lya | Januari 28, 2014 | 23Komen | >
Assalamualaikum


Niat dihati memang ada rancang nak buat
perniagaan sampingan secara kecil-kecilan.
Mula awal tahun 2013 hari tu Lya ada la juga berniaga secara
kecil-kecilan. Belajar sikit-sikit cari pengalaman dulu.
Insyallah pasti boleh berjayakan.
Pengalaman tu nanti boleh diguna pakai masa hadapan kan.
Tanpa usaha tiadala kejayaan datang bergolek.
 
 
 
 kredit guggle
 
 
" 9/10 rezeki datang daripada perniagaan "
Yang penting perniagaan tu halal dan tidak memudaratkan.
Mudahan sentiasa dimurahkan rezki ku.Amin
 
 
Wassalam




Terima Kasih

Bas Terbakar - Telupid Sabah

Asha Lya | Januari 27, 2014 | 22Komen | >
Assalamualaikum


Kena sentiasa berwaspada pada penumpang
bas tak kira bas kecil atau bas besar.Terutama
Lya la yang selalu naik bas.


Telupid: Seramai 32 penumpang dan dua pemandu sebuah bas ekspres terselamat selepas
sempat keluar apabila kenderaan berkenaan terbakar dalam kejadian di Jalan Telupid,
dekat sini, kira-kira jam 1 petang tadi


Bas ekspres yang dalam perjalanan dari Kota Kinabalu ke Sandakan dipercayai 
memberhentikan kenderaan di atas jalan sebaik penumpang 
menjerit ada asap di dalam bas terbabit. 
 Tiada sebarang kecederaan atau kemalangan jiwa dilaporkan dan 
Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sandakan yang dimaklumkan kejadian
 itu bergegas ke lokasi untuk mamadam api berkenaan.

Kejadian 27/01/2014
Sumber Metro

Terima Kasih

Rutin Isnin

Asha Lya | Januari 27, 2014 | 14Komen | >
Assalamualaikum


Rutin pagian Isnin comform keja belambak.
Sebelum mulakan tugas post entri dulu :)
Dah jadi kebiasan plak.Tak sah kalau 
tak buka blog pepagi.



Selamat bekerja korang dan korang sermua.
tengah fikir nak mulakan kerja yang mana satu dulu.


Wassalam

Terima Kasih

Giveaway Santai Hunyeda

Asha Lya | Januari 27, 2014 | 10Komen | >
Assalamualaikum


Jom meriahkan segmen Hunyeda
Syaratnya pun very simple..


http://hunyieda.blogspot.com/2014/01/giveaway-santai-hunyeda.html

klik banner

pooh yang comel utk eida :)



Terima Kasih

Komen Pukal

Asha Lya | Januari 26, 2014 | 10Komen | >
Assalamualaikum


Pernah tak kengkawan buat komen pukal.
Kita selalu juga buat bila
dah 2 or 3 hari tak online blog..
Kita akan terjah & komen pukal
kat semua entri blog terutama kat geng bloglist.
 
 
Kekadang line internet tak berapa mengizinkan
nak online lelama.Lya minta maaf kengkawan
tak sempat nak berbalas komen.
Insyallah esok pasti Lya akan singgah andai berkesempatan :)


 saja nak tempek gambar ikan comelkan
 
Wassalam


Terima Kasih

Rutin Sabtuku Mengiron

Asha Lya | Januari 25, 2014 | 16Komen | >
Assalamualaikum
 

Selamat petang uollsss
Petang-petang macm nie pekena pisang goreng
dengan teh o kaw kaw pun sedap juga kan ehehe..
Berbalik pada tajuk..Inila rutin sabtu Lya
iron baju seluar tudung untuk pakai kerja seminggu.
Suka sediakan awal-awal nanti tak kelam kabut.
Betul tak betul tak :D
 
 
 suka buat kerja duduk malas nak guna iron board
sebab penat la bediri ehehehe


Dah jadi  kebiasaan sejak dari zaman sekolah-sekolah
lagi.Inilah rutinku bila sabtu kembai.
So ahad boleh la rehat-rehat sepenuhnya yehuuuu


Wassalam

Terima Kasih

Refresh Mata

Asha Lya | Januari 25, 2014 | 16Komen | >
Assalamualaikum


Selamat berhujung minggu.
Hujung minggu yang dinanti setiap minggu.
Di hujung minggu nie berehat kat umah je.
Di pagi yang cerah ini jom kita kasi refresh mata.
Bukan je pc leptop kena refresh..mata pun kena refresh juga taw :D
Jom refresh-refresh  mata kejap.
Indahnya ciptaan Allah S.W.T










Sumber mr.google

Terima Kasih

Giveaway Birthday Azhafizah

Asha Lya | Januari 24, 2014 | 21Komen | >
Assalamualaikum

Tergerak hati nak meriahkan segmen ni
Jom sesiapa yang belum jin mehla join sekaki.
Syaratnya pun tersanagtla simple
http://www.azhafizah.com/2014/01/giveaway-birthday-azhafizah.html


klik banner

Wassalam

Terima Kasih

Ingat Mengingati

Asha Lya | Januari 24, 2014 | 14Komen | >
Assalamulaikum

Salam Jumaat
Wahhh sejuk yang amat sangat kat sini.
Rasa macam nak tarik selimut ehehehe..
Tapi sekarang berada di tempat kerja.
Sekadar titipan pagi Jumaat yang sejukkkkkkk


kredit facebook
Peringatan untuk diri sendiri juga


Wassalam

Terima Kasih

Follow

Asha Lya | Januari 24, 2014 | 6Komen | >
Assalamualaikum


Alhamdulillah bertemu lagi kita
di pagi Jummat yang mulia ini.
Alhamdulillah masih diberi kesempatan menghirup
udara yang segar pagi ini.

 Pepagi dah berceloteh kan ahaha
Bab follow-mengfollow nie tak ada paksaan.
Lya nak berteriam kasih sangat kat korang
yang rajin menyinggah ke blog kita yang tak seberapa ini.
 Tanpa kamu semua sunyi sepila blog Lya nie.
Alhamdulillah walaupun follow Lya tak sebanyak
mana.Sekurangnya ada juga yang sudi menyinggah follow :)


Bagi sesiapa yang kita tak terfollow lagi
inform cepat2 ya Insyallah kita akan follow balik...saling bantu membantu
Yela kekadang kita tak sengajakan tak perasan.
Maaf dipinta.




 

Follow ke 460 Cik Noor
Jom kenali Cik Noor

Cik Noor pinjam kejap header ya ehehehe
Blognya cantik warna soft blue..kita suka warna tu.
Susunan widgetnya pun ok.Penulisan pun alhamdulillah
Loading pun cepat.
So far so good semuanya ok la..