Halaman

Segmen Bloglist Kataubaid Nov 2013

Asha Lya | Oktober 31, 2013 | 19Komen | >
Assalamualaikum

Jom join segmen bloglist kataubaid

http://kataubaid.blogspot.com/2013/10/segmen-bloglist-november-2013.html
klik banner

Terima Kasih

Tragedi Oktober 31.10.2011

Asha Lya | Oktober 31, 2013 | 22Komen | >
Assalamualaikum

Tajuk macam lagu awie plak kan hehe.
Sebenarnya Lya nak imbas balik
tragedi yang  berlaku pada 31.10.2011.
Wahh suda dekat 2 tahun peristiwa nie berlaku.
Tapi tetap masih segar diingatan.
Kejadian yang berlaku didepan mata.

Peristiwa
Keretapi Sabah Berlanggar Dengan Lori Minyak Shell


 
Time tu Lya masih praktikal kat Telekom Kepayan
Alkisahnya macam biasa balik keja 5.30
Time tu kita ngan en.tunang nak singah pi isi minyak kat shell
berdekatan.Biasala 5.30 memang time keretapi lalu kat cne.
So kita stop kejap.Tiba2 ada lori shell nak melintas
may b tersangkut di tengah2 jalan tak sempat nak mengelak.
Apa lagi berlanggar la.Berdentum kuat...

Rasa macam nak tercabut jantung time tu.
Alhamdulilah nasib juga kami tak teruskan perjalanan menuju ke stesen
minyak tu.Kalau tidak pasti Lya tak ada kat cne.
 Syukur juga tak ada kemalangan jiwa berlaku.

Nie jalan biasa kami lalu nak ke ofice TM.Yang nie baru lepas
berlanggar. Kitaorang stay jauh kat cne.Wap panas time tu

 Nie Res-Q dari airpot
Kejadian n ie berlaku kat depan KKIA
Jalan time tu memang jem barbis tak payah cakapla.
 
 Pinjam mr.gugle.

Semenjak peristiwa tu Lya jadi fobia
bila ada lori minyak lalu berdekatan
dengan kenderaan kita.Yang macam gambar kat atas.

 Syukur juga kami selamat.
Sentiasa berwaspada.
 
Wassalam

 



Terima Kasih

Misi Projek Diy

Asha Lya | Oktober 31, 2013 | 14Komen | >
Assalamualaikum

Alkisahnya kelmarin Lya sda ingah kat kedai
barang-barang jual kek.
Nak cari benda nie.
Susah betul nak cari benda nie kat area kk.

Kebetulan da jual kat area tempat Lya keja.
So apa lagi rembatla.
Harga sepekat RM5.90 dalam ada 250pc.
Kira ok la kan.

Doily paper

Nie ada projek besar (yla tu besarla sangat kan)
 Lya nak buat something
untuk Big day Lya nanti hehe.
Biasala bakal pengantin bajet kan.
Semua benda nak diy sendiri.
Boleh save bajet disitu kan huhu....
Ok 

Wassalam


Terima Kasih

Cenderahati Jom Teka Asha Lya

Asha Lya | Oktober 30, 2013 | 14Komen | >
Assalamualaikum

Maafla kalau ada yang tertunggu
Kuiz Jom Teka Asha Lya.
Baru percubaan saja untuk suka-suki,
tak sangka ada yang join.

Mereka :
1. ZalinZalina
2. LienLiendot
3.Miss Anonymous
4. mawar berduri
5. Mar Mansor
6. Nur Khairiah Irwanie
7. Maisarah Aisya
8. Yumida Huda
9. Syuhada Salleh
10. Nisha
11. Nadratul Syazwana
12. ain.

Terima kasih semua blogger yang support Lya
Sebenarnya bufday Lya jatuh pada



  05.May


Tak ada bagi jawapan yang tepat.
Tapi Lya tetap nak bagi juga gift
 yang bertuah.

 
1. Zalinzalina

Nanti kak ina bagi detail
alamat ya kat email Lyacraft13@gmail.com
Kita nak post something

Syukur alhamdulilah.






Terima Kasih

Tempat Mencari Rezeki

Asha Lya | Oktober 30, 2013 | 20Komen | >
Assalamualaikum

Alhamdulilah syukur 
semalam karan kat umah hidup 
balik seperti biasa
selepas dua jam black out..:D

Sebenarnya nak cerita nie la tempat Lya mencari rezeki
tempat duduk Lya wat keja.
Pc serbaguna hehe..
 Syukur alhamdulilah
sekurang-kurangnya kita ada kerja kan.
Zaman sekarang nie memang susah nak cari keja
lebih2 lagi graduan fresh yang baru lepas habis study.
 Nie company engineering. 
Dekat setahun suda Lya berkhidmat kat cne
Kerja 5 hari seminggu ja..
 Pepagi suda buka cerita pasal keja kan hehe.
Tak apa la tempat kita mencari rezeki kan ;)

Ok la tak maw tensen2
Enjoy your working today

Wassalam


Terima Kasih

Alamak Black Out

Asha Lya | Oktober 29, 2013 | 23Komen | >
Assalamualaikum & Selamat Malam
 
 
Alamak black out la plak malam nie.
Tetiba tadi mati karan.
Dekat satu jam dah.
 
Nasib baiklan leptop nie ada cas
hehe nie pun dapat bertahan dalam 2 or 3 jam ja
Pas ni pasti lowbat.
 
Kalau dah mati karan
sunyi sepi ja kat luar.
Kedengaran kereta lalu-lalang ja.
 
Nak tidur pun pasti tak selesa.
Tak da kipas hehe..suda manja kan.
So tidur tetap diteruskan hehe..
Esok nak keja.
Gud nite 

Wassalam

Take not:  Harap2 karan nie cepatla hidup balik.Udah bekeringat nie hehe
 




Terima Kasih

Segmen Follow Mengfollow & Bloglist

Asha Lya | Oktober 29, 2013 | 30Komen | >
Assalamualaikum.

Jom join segmen follow mengfollow hehe
boleh tambah rakan bloger

klik baner



Terima Kasih

Dan Sebenarnya

Asha Lya | Oktober 29, 2013 | 22Komen | >
Assalamualaikum & Salam Selasa

 
 Gambar Hiasan Mr.gugle

Kekadang kita tak sedar apa yang kita
lakukan betul atau tidak.

Kekadang kita salahkan  orang lain
padahal terang-terang sebenarnya kita yang salah.
 
Kekadang kita lupa dan alpha tentang sesuatu
perkara.

Kekadang kita perlu terima nasihat & pandangan 
orang lain.

Dan sebenarnya kita semua tidak sempurna
& banyak kekurangan...
So belajar dari kesilapan.
 
P/S: Peringatan untuk diri sendiri juga  :)


Terima Kasih

Segmen Pencarian Bloglist November By Kinah

Asha Lya | Oktober 28, 2013 | 23Komen | >
Assalamulaikum

Jom meriahkan segmen nie


Klik baner


Terima Kasih

Majlis Kawin Member

Asha Lya | Oktober 28, 2013 | 16Komen | >
Assalamualaikum

Sabtu yang lepas tanggal 26.10.13.
Lya & En.Tunang pergi majlis
kawin kawan baik En.Tunang
bertempat di Kg.Likas Kota Kinabalu.
Pasangan Rufaikar & Aliah
 Selamat Pengantin Baru

Bergambar dengan mempelai
Moga pasangan Rufaikar & Aliah
kekal hidup berhagia hingga ke Jannah.Amin

Dapat simple gift pengantin..comel key chain
Suka kumpul benda yang comel2 nie hihihi

P/S Giliran kita tak taw plak t  macam mana agaknya.
Insyallah mudahan dipermudahkan segala urusan oleh-Nya.
Amin

Terima Kasih

Selamat Pagi Isnin

Asha Lya | Oktober 28, 2013 | 9Komen | >
Assalamualaikum

Selamat pagi & gud morning semua.
Jangan tensen2 hari Isnin
bagi yang bekerja.
Ceriakan hari mu.
Buat tugasan dengan semangat hehe.

Keep smile


Terima Kasih

Minggu Yang Sibuk

Asha Lya | Oktober 27, 2013 | 7Komen | >
Assalamaulaikum

Salam berhujung minggu.
Rindunya nak menulis entri.
Dua hari nie Lya tersangatlah sibuk
 
Sampai tak sempat nak update entri.
Entri pun suda basi nie.
Boleh masuk tong sampah.

Tak sempat nak berblogwalking sangat.
Terima kasih rakan bloger yang ada menyinggah
blog Lya yang tak seberapa nie.
 Insyallah Lya pasti akan blogwalking korang
bila berkesempatan.

Esok isnin dah keja,
masa nie cepat sangat berlalu.
Cuti dua hari macam tak merasa.
 
Banyak sangat urusan.
Banyak sangat yang tengah difikirkan.
Macam susahnya nak buat persiapan majlis kawin.
Banyak yang nak dicheklist.
Banyak yang nak dicari.
Harap-harap segala urusan Lya dipermudahkan.
Amin






Terima Kasih

Akhirnya Blog Berheader

Asha Lya | Oktober 25, 2013 | 9Komen | >
Assalamualaikum

Nie first time Lya edit
buat header guna photoshop.
Sebelum nie tak pernah ambik tau 
pun nak belajar guna software nie.
Memang buta habisla.
 
Akhirnya percubaan
pertama menjadi juga.
Walau pun masih ada cacat cela.
Biarpun gambar tu besar gedabak.
Masih perlu diperbaiki.
Tak apa kita belajar perlaha-lahan kan.




Terima Kasih

Asha Lya Copyright © 2016. Design by MaiGraphicDesign